27 sep 2016 12:56

27 sep 2016 12:56

Outdoor festival även nästa år

Efter succéstarten för den första utomhusfestivalen på Billingen är det klart att det blir en fortsättning.
– Vi kör i september nästa år igen, säger projektledaren Lotta Stigsdotter.

Sweden outdoor festival med SM i utomhusmatlagning och en mängd friluftsaktiviteter blev en folkfest med 5 000 besökare i strålande höstväder.

Nu siktar arrangörerna i Billingen Fritidsområde EF och Next Skövde på att göra festivalen till en återkommande tradition och ett internationellt evenemang som ska locka besökare utifrån.

– Vi vet att det tar tre år att bygga ett riktigt bra evenemang, men nu har vi fått en flygande start. Det finns fortfarande lite att slipa på, vi vill ha både fler utställare och fler aktörer på plats så att konceptet utökas för varje år. Billingen är en perfekt arena för detta, säger Lotta Stigsdotter i ett pressmeddelande.

Mats Olsson, vd ser gärna att utomhusfestivalen blir en årlig tradition i Skövde.

– Evenemanget fyller en lucka i vårt utbud och uppenbarligen tycker besökarna det också. Vi är duktiga på mat med Matfestivalen och på friluftsliv året runt på Billingen. Naturturism är en starkt växande trend i världen och med Billingen kan Skövde ta en tätposition.

Sweden outdoor festival med SM i utomhusmatlagning och en mängd friluftsaktiviteter blev en folkfest med 5 000 besökare i strålande höstväder.

Nu siktar arrangörerna i Billingen Fritidsområde EF och Next Skövde på att göra festivalen till en återkommande tradition och ett internationellt evenemang som ska locka besökare utifrån.

– Vi vet att det tar tre år att bygga ett riktigt bra evenemang, men nu har vi fått en flygande start. Det finns fortfarande lite att slipa på, vi vill ha både fler utställare och fler aktörer på plats så att konceptet utökas för varje år. Billingen är en perfekt arena för detta, säger Lotta Stigsdotter i ett pressmeddelande.

Mats Olsson, vd ser gärna att utomhusfestivalen blir en årlig tradition i Skövde.

– Evenemanget fyller en lucka i vårt utbud och uppenbarligen tycker besökarna det också. Vi är duktiga på mat med Matfestivalen och på friluftsliv året runt på Billingen. Naturturism är en starkt växande trend i världen och med Billingen kan Skövde ta en tätposition.