27 sep 2016 11:36

27 sep 2016 11:36

Stärkta våldtäktsmisstankar

SKÖVDE

Misstankarna har stärkts mot den man som misstänks för att ha våldtagit en ung kvinna.
– Jag vill inte utveckla exakt hur misstankarna har stärkts, men det finns inget som talar emot brottsmisstanken, säger kammaråklagare Sofia Karlsson.

Det var natten till lördagen den 10 september som polisen larmades om en misstänkt våldtäkt på en kvinna i 20-årsåldern på en parkering på Havstenavägen i Skövde. Det var ett vittne som såg händelsen och larmade om brottet.

Polisen grep en man, även han i 20-årsåldern, på platsen vid halvtvå på natten. Han och kvinnan hade varit på samma fest och var inte helt obekanta för varandra.

Mannen anhölls och häktades ett par dagar senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Mannen nekar till brott, men enligt åklagaren har misstankarna mot honom stärkts under de två veckor som utredningen pågått. På tisdagen omhäktades han i ytterligare två veckor.

– Vi har fått visa resultat från bland annat den tekniska undersökningen och vi har hört vissa personer och ja, misstankarna mot honom har stärkts under utredningens gång, men jag vill inte utveckla exakt varför, säger Sofia Karlsson.

– Men ingenting som framkommit talar emot brottsmisstanken.

Förhör har hållits med kvinnan, vittnen och den misstänkte. Förundersökningen fortsätter nu med fler vittnesförhör och åklagaren inväntar också fullständiga resultat från Nationellt forensiskt centrum och Rättsmedicinalverket innan det kan bli åtal.

Det var natten till lördagen den 10 september som polisen larmades om en misstänkt våldtäkt på en kvinna i 20-årsåldern på en parkering på Havstenavägen i Skövde. Det var ett vittne som såg händelsen och larmade om brottet.

Polisen grep en man, även han i 20-årsåldern, på platsen vid halvtvå på natten. Han och kvinnan hade varit på samma fest och var inte helt obekanta för varandra.

Mannen anhölls och häktades ett par dagar senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Mannen nekar till brott, men enligt åklagaren har misstankarna mot honom stärkts under de två veckor som utredningen pågått. På tisdagen omhäktades han i ytterligare två veckor.

– Vi har fått visa resultat från bland annat den tekniska undersökningen och vi har hört vissa personer och ja, misstankarna mot honom har stärkts under utredningens gång, men jag vill inte utveckla exakt varför, säger Sofia Karlsson.

– Men ingenting som framkommit talar emot brottsmisstanken.

Förhör har hållits med kvinnan, vittnen och den misstänkte. Förundersökningen fortsätter nu med fler vittnesförhör och åklagaren inväntar också fullständiga resultat från Nationellt forensiskt centrum och Rättsmedicinalverket innan det kan bli åtal.