29 sep 2016 17:44

29 sep 2016 17:44

Skövdebänk blir dansk

SKÖVDE: Nu finns Skövdebänken som Bosse Högberg designat även i Köpenhamn

Bosse Högberg, som är designern bakom Skövdebänken, blev minst sagt förvånad när han fick reda på att hans utemöbel även finns i Köpenhamn. Bänken finns med i den stora utställningen i Superkilen där olika objekt från hela världen samlats.
– Det är ju verkligen en fjäder i hatten att få med min Skövdebänk där, säger en glad Bosse Högberg.

Det var genom en ren slump som Bosse Högberg fick reda på att hans parkbänk var utställd i Köpenhamn.

– Jag pratade med Eva-Lena Öhman på Skövde kommun, och då frågade hon om jag kände till att Skövdebänken fanns i Köpenhamn, berättar Bosse. Det var ju en rejäl överraskning för mig och kommunen, ingen visste att den stod där, säger han.

Superkilen

Området i Köpenhamn som kallas Superkilen omfattar ett projekt med att försköna den kilometerlånga sträckan mellan Norrebro till Tagensvägen. I de tre olika delarna av stadsparken finns cirka 140 olika objekt från hela världen uppställda. En del av parken är en långsmal grönyta, andra delar är det röda torget som bland annat speglar nöjeslivet, samt svarta marknaden är mer ett klassiskt torg med dess olika mötesplatser.

Föremålen på de olika platserna kommer från ett 50-tal länder, gungor från Irak samsas med en fontän från Marocko. Soptunnor är hämtade från England, brunnslock kommer både från Zanzibar och från Paris.

Kopia

Det svenska inslaget är Bosse Högbergs parksoffa Skövdebänken. Hur den hamnat i Köpenhamn vet man inte. Men en sak står klar för Bosse, soffan är en kopia av hans original.

– Man kan lätt se att de inte fått till S-et på rätt och sittplankorna är heller inte korrekta, säger Bosse Högberg.

Via Next Skövde ska nu danskarna erbjudas att få ett riktigt exemplar av Skövdebänken, då blir det bänk nr 42 som tillverkats.

Det var genom en ren slump som Bosse Högberg fick reda på att hans parkbänk var utställd i Köpenhamn.

– Jag pratade med Eva-Lena Öhman på Skövde kommun, och då frågade hon om jag kände till att Skövdebänken fanns i Köpenhamn, berättar Bosse. Det var ju en rejäl överraskning för mig och kommunen, ingen visste att den stod där, säger han.

Superkilen

Området i Köpenhamn som kallas Superkilen omfattar ett projekt med att försköna den kilometerlånga sträckan mellan Norrebro till Tagensvägen. I de tre olika delarna av stadsparken finns cirka 140 olika objekt från hela världen uppställda. En del av parken är en långsmal grönyta, andra delar är det röda torget som bland annat speglar nöjeslivet, samt svarta marknaden är mer ett klassiskt torg med dess olika mötesplatser.

Föremålen på de olika platserna kommer från ett 50-tal länder, gungor från Irak samsas med en fontän från Marocko. Soptunnor är hämtade från England, brunnslock kommer både från Zanzibar och från Paris.

Kopia

Det svenska inslaget är Bosse Högbergs parksoffa Skövdebänken. Hur den hamnat i Köpenhamn vet man inte. Men en sak står klar för Bosse, soffan är en kopia av hans original.

– Man kan lätt se att de inte fått till S-et på rätt och sittplankorna är heller inte korrekta, säger Bosse Högberg.

Via Next Skövde ska nu danskarna erbjudas att få ett riktigt exemplar av Skövdebänken, då blir det bänk nr 42 som tillverkats.