03 okt 2016 13:40

03 okt 2016 13:40

Stjärnklart på Balthazar

SKÖVDE

Balthazar science center i Skövde firar arrangemanget Astronomins dag och natt på lördag med en heldag i rymdens tecken.

Bland annat kommer det ges möjlighet till virtuella rymdupplevelser med VR-glasögon.

Fotografen Sebastian Balurca är på plats och visar sina astrofoton och astronomiexperten Gunnar Sporrong från Skara, känd från SVT:s Genikampen, delar med sig av sina kunskaper. Det blir både teleskopsakut och en föreläsning om det senaste från vårt solsystem, utlovar arrangören i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer det ges möjlighet till virtuella rymdupplevelser med VR-glasögon.

Fotografen Sebastian Balurca är på plats och visar sina astrofoton och astronomiexperten Gunnar Sporrong från Skara, känd från SVT:s Genikampen, delar med sig av sina kunskaper. Det blir både teleskopsakut och en föreläsning om det senaste från vårt solsystem, utlovar arrangören i ett pressmeddelande.