06 okt 2016 15:23

06 okt 2016 16:00

Tjuvar på turné – bland annat i Skövde

POLIS: Polisen misstänker ett samband

Polisen i Värmland utreder nu om det finns ett samband mellan de många butiksstölderna i Mellansverige, bland annat i Skövde, som skett på kort tid. Det har lämnats liknande signalement på de båda gärningsmännen från de olika inbrotten.

Värmlandspolisen söker nu fler vittnen till de många stölderna. Enligt uppgift på polisens hemsida har stölderna skett den senaste tiden i förutom Skövde, även i Grästorp, Karlsborg, Laxå, Örebro, Nora och Karlskoga.

Gärningsmännen har vid de olika stölderna haft ett liknande tillvägagångssätt och flertalet av dem har skett i butiker som säljer blommor.

Lurar personalen

Stölderna har skett genom att en person kommit in i butiken för att köpa blommor och fått med sig butikspersonalen till annan plats i lokalen medan en annan gärningsman länsat kassan på kontanter. Exakt så gick det till i butiken Lekextra på Långgatan i centrala Skövde i tisdags. Natten till tisdagen utsattes ytterligare två butiker i centrala Skövde för inbrott, det är oklart om polisen räknar in även dem i den nu aktuella utredningen.

Män i 25-årsåldern

Enligt de signalement som lämnats framkommer det att det vid alla stölderna handlar om två män. Båda männen uppges vara i 25-årsåldern, en av dem cirka 170 centimeter lång och med smal kroppsbyggnad. Denne man hade glasögon med tjocka glas och mörka bågar. Han talade ingen svenska, men på bristfällig engelska.

Den andre mannen är cirka 180 centimeter lång och har kort cendréfärgat hår.

De ska ha färdats i en silverfärgad skåpbil.

Värmlandspolisen söker nu fler vittnen till de många stölderna. Enligt uppgift på polisens hemsida har stölderna skett den senaste tiden i förutom Skövde, även i Grästorp, Karlsborg, Laxå, Örebro, Nora och Karlskoga.

Gärningsmännen har vid de olika stölderna haft ett liknande tillvägagångssätt och flertalet av dem har skett i butiker som säljer blommor.

Lurar personalen

Stölderna har skett genom att en person kommit in i butiken för att köpa blommor och fått med sig butikspersonalen till annan plats i lokalen medan en annan gärningsman länsat kassan på kontanter. Exakt så gick det till i butiken Lekextra på Långgatan i centrala Skövde i tisdags. Natten till tisdagen utsattes ytterligare två butiker i centrala Skövde för inbrott, det är oklart om polisen räknar in även dem i den nu aktuella utredningen.

Män i 25-årsåldern

Enligt de signalement som lämnats framkommer det att det vid alla stölderna handlar om två män. Båda männen uppges vara i 25-årsåldern, en av dem cirka 170 centimeter lång och med smal kroppsbyggnad. Denne man hade glasögon med tjocka glas och mörka bågar. Han talade ingen svenska, men på bristfällig engelska.

Den andre mannen är cirka 180 centimeter lång och har kort cendréfärgat hår.

De ska ha färdats i en silverfärgad skåpbil.