07 okt 2016 15:42

08 okt 2016 06:49

Elever testade nytt dataspel på skoltid

SKÖVDE: Dataspelsturnering på Helenaskolan

Elever på Helenaskolan fick speltesta ett nytt dataspel när Babloon studios gästade skolan med sitt nya spel Blowhards. Besöket ingår i skolans samarbete med näringslivet för att öka studiemotivationen.

Dataspelsutvecklarna på Babloon studios är verksamma vid Gothia science park och har tidigare besökt skolan för att berätta för eleverna hur man konstruerar dataspel.

På fredagen fick elever testa deras första spel Blowhards, som är ett slags ”herre på täppan” spel, och delta i en tävling med nycklar till andra spel som priser. Killarna som driver spelföretaget träffades under sina studier på Högskolan i Skövde och nu ska de lansera sitt första spel. De har olika utbildningar inom dataspelsutveckling och fyller var sina roller i företaget.

På Helenaskolan har de också berättat om sitt företag och att det kräver både arbete och bra betyg för att ta sig in på de attraktiva utbildningarna kring spelutveckling. För Helenaskolans elever är vitsen med ett samarbete med näringslivet att skoleleverna får en inblick i olika yrken, tidigare har till exempel personal från P4 och polisen besökt skolan.

Dataspelsutvecklarna på Babloon studios är verksamma vid Gothia science park och har tidigare besökt skolan för att berätta för eleverna hur man konstruerar dataspel.

På fredagen fick elever testa deras första spel Blowhards, som är ett slags ”herre på täppan” spel, och delta i en tävling med nycklar till andra spel som priser. Killarna som driver spelföretaget träffades under sina studier på Högskolan i Skövde och nu ska de lansera sitt första spel. De har olika utbildningar inom dataspelsutveckling och fyller var sina roller i företaget.

På Helenaskolan har de också berättat om sitt företag och att det kräver både arbete och bra betyg för att ta sig in på de attraktiva utbildningarna kring spelutveckling. För Helenaskolans elever är vitsen med ett samarbete med näringslivet att skoleleverna får en inblick i olika yrken, tidigare har till exempel personal från P4 och polisen besökt skolan.