07 okt 2016 13:35

07 okt 2016 13:35

Misstänkta finns på bild

NYHETER: Hoppas lösa butiksstölderna

De två män som misstänks ligga bakom en stöldturné där de bland annat slagit till mot butiker i Skövde och Karlsborg har fångats på bild.
– De fastnar nog snart i vårt nät, säger Marlene Andersson Wikman, Skövdepolisen.

SLA berättade i dagarna att Värmlandspolisen utreder om det finns ett samband mellan ett antal butiksstölder i Mellansverige. Stölder har skett i Skövde, i butiken Lekextra i tisdags, i Karlsborg har en blomsteraffär drabbats. Liknande stölder har skett i butiker i Grästorp, Karlsborg, Laxå, Örebro, Nora och Karlskoga.

Gärningsmännen har vid stölderna haft ett liknande tillvägagångssätt och flertalet av brotten har skett just i blombutiker, undantaget bland annat i Skövde. Stölderna har skett genom att en man har kommit in i butiken, denne har fått med sig personalen till annan plats i lokalen medan en annan gärningsman har länsat kassan.

Skälet till att polisen misstänker ett samband mellan de många stölderna är enligt Marlene Andersson Wikman, chef för en utredningsgrupp, att man fått fram ett signalement på de två männen som stämmer överens med uppgifter från de olika inbrotten.

– Vi har bra bilder från övervakningskameror på männen och har också gjort en form av fotokonfrontation med personal i de olika butikerna som stärker teorin om att det rör sig om samma personer. Vi lägger ut bilderna inom myndigheten och det brukar leda till att personerna känns igen eller stoppas på annat sätt.

De två beskrivs vara i 25-årsåldern och de färdas i en silverfärgad skåpbil.

Enligt Andersson Wikman kan man i nuläget inte koppla de tre butiksinbrott i Skövde – Center Nail, Salong Cherie och Östergårdens Antikt och Brocante – som inträffade natten till tisdagen till stöldturnén.

– Där handlar det ju om inbrott, men detta ska utredas vidare.

SLA berättade i dagarna att Värmlandspolisen utreder om det finns ett samband mellan ett antal butiksstölder i Mellansverige. Stölder har skett i Skövde, i butiken Lekextra i tisdags, i Karlsborg har en blomsteraffär drabbats. Liknande stölder har skett i butiker i Grästorp, Karlsborg, Laxå, Örebro, Nora och Karlskoga.

Gärningsmännen har vid stölderna haft ett liknande tillvägagångssätt och flertalet av brotten har skett just i blombutiker, undantaget bland annat i Skövde. Stölderna har skett genom att en man har kommit in i butiken, denne har fått med sig personalen till annan plats i lokalen medan en annan gärningsman har länsat kassan.

Skälet till att polisen misstänker ett samband mellan de många stölderna är enligt Marlene Andersson Wikman, chef för en utredningsgrupp, att man fått fram ett signalement på de två männen som stämmer överens med uppgifter från de olika inbrotten.

– Vi har bra bilder från övervakningskameror på männen och har också gjort en form av fotokonfrontation med personal i de olika butikerna som stärker teorin om att det rör sig om samma personer. Vi lägger ut bilderna inom myndigheten och det brukar leda till att personerna känns igen eller stoppas på annat sätt.

De två beskrivs vara i 25-årsåldern och de färdas i en silverfärgad skåpbil.

Enligt Andersson Wikman kan man i nuläget inte koppla de tre butiksinbrott i Skövde – Center Nail, Salong Cherie och Östergårdens Antikt och Brocante – som inträffade natten till tisdagen till stöldturnén.

– Där handlar det ju om inbrott, men detta ska utredas vidare.