11 okt 2016 14:22

11 okt 2016 14:22

Öppet hus med sång, lek och fika

SKÖVDE: Föräldrabarn-verksamhet i S:ta Helena kyrka

Öppet hus för föräldrar och barn startar i S:ta Helena kyrka på fredag förmiddag. Det blir sångstund, fri lek och fika.

– Jag har länge varit intresserad av att starta föräldrabarn-verksamhet i centrum och gärna i kyrkan, använda kyrkorummet mer. Vi gör en droppe till alla barn som döps och den hängs upp i kyrkan i det geografiska område dit barnen hör, det här är det näst största området när det gäller nydöpta barn, säger Lena Pettersson, församlingspedagog.

Så tiden var inne för att det skulle finnas något – igen eftersom det tidigare fanns verksamhet i Prostgården innan underlaget med barn blev för litet.

Församlingspedagogen Maria Koch berättar att det också funnits ett önskemål från föräldrar som kommit till öppet hus i Dälderna, där det varit två gånger i veckan, om verksamhet på fredagarna.

– Så vi lägger ner ena dagen i Dälderna och kör i centrum på fredagarna. På det sättet kan vi erbjuda öppet hus måndag, tisdag, torsdag och fredag på olika ställen i stan. Vi tror att det kommer bli bra. Jag ser verkligen fram emot fredag och att en massa barn kommer, säger Maria Koch och tillägger att kyrkan är öppen för andra besökare som vill komma in också.

– Jag har länge varit intresserad av att starta föräldrabarn-verksamhet i centrum och gärna i kyrkan, använda kyrkorummet mer. Vi gör en droppe till alla barn som döps och den hängs upp i kyrkan i det geografiska område dit barnen hör, det här är det näst största området när det gäller nydöpta barn, säger Lena Pettersson, församlingspedagog.

Så tiden var inne för att det skulle finnas något – igen eftersom det tidigare fanns verksamhet i Prostgården innan underlaget med barn blev för litet.

Församlingspedagogen Maria Koch berättar att det också funnits ett önskemål från föräldrar som kommit till öppet hus i Dälderna, där det varit två gånger i veckan, om verksamhet på fredagarna.

– Så vi lägger ner ena dagen i Dälderna och kör i centrum på fredagarna. På det sättet kan vi erbjuda öppet hus måndag, tisdag, torsdag och fredag på olika ställen i stan. Vi tror att det kommer bli bra. Jag ser verkligen fram emot fredag och att en massa barn kommer, säger Maria Koch och tillägger att kyrkan är öppen för andra besökare som vill komma in också.