12 okt 2016 15:26

12 okt 2016 15:26

Våldtäktsmisstänkt fortsatt häktad

SKÖVDE: Åtal dröjer minst två veckor

Den tekniska utredningen om den misstänkta våldtäkten på Havstenavägen är inte klar. Därför begärde åklagaren förlängd åtalstid, något som tingsrätten gick med på.

Det var natten till lördagen den 10 september som polisen larmades om en misstänkt våldtäkt på en kvinna i 20-årsåldern på en parkering på Havstenavägen i Skövde. Ett vittne som såg händelsen larmade polisen. En man, även han i 20-årsåldern, greps på platsen. Han och kvinnan hade varit på samma fest. Mannen anhölls och häktades ett par dagar senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Han har hela tiden nekat till brott, men för två veckor sedan avslöjade åklagaren att misstankarna mot honom hade stärkts. ”Vi har fått visa resultat från bland annat den tekniska undersökningen och vi har hört vissa personer och ja, misstankarna mot honom har stärkts under utredningens gång, men jag vill inte utveckla exakt varför” sade kammaråklagare Sofia Karlsson till SLA.

På onsdagen skulle åtalet mot mannen ha kommit men eftersom den tekniska undersökningen, med resultat från Rättsmedicinalverket och Nationellt forensiskt centrum, inte är inte är helt klar begärde åklagaren förlängd åtalsitd.

Det motsatte sig mannen och därför hölls en omhäktningsförhandling på onsdagen. Resultatet av denna är att han ska vara fortsatt häktad, åtals ska komma den 21 oktober.

Det var natten till lördagen den 10 september som polisen larmades om en misstänkt våldtäkt på en kvinna i 20-årsåldern på en parkering på Havstenavägen i Skövde. Ett vittne som såg händelsen larmade polisen. En man, även han i 20-årsåldern, greps på platsen. Han och kvinnan hade varit på samma fest. Mannen anhölls och häktades ett par dagar senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Han har hela tiden nekat till brott, men för två veckor sedan avslöjade åklagaren att misstankarna mot honom hade stärkts. ”Vi har fått visa resultat från bland annat den tekniska undersökningen och vi har hört vissa personer och ja, misstankarna mot honom har stärkts under utredningens gång, men jag vill inte utveckla exakt varför” sade kammaråklagare Sofia Karlsson till SLA.

På onsdagen skulle åtalet mot mannen ha kommit men eftersom den tekniska undersökningen, med resultat från Rättsmedicinalverket och Nationellt forensiskt centrum, inte är inte är helt klar begärde åklagaren förlängd åtalsitd.

Det motsatte sig mannen och därför hölls en omhäktningsförhandling på onsdagen. Resultatet av denna är att han ska vara fortsatt häktad, åtals ska komma den 21 oktober.