13 okt 2016 15:48

13 okt 2016 15:48

Festligt för frivilliga

SKÖVDE: Frivilliga inom vård och omsorg bjöds till fest

Drygt 200 frivilliga som hjälper till inom sektor vård och omsorg bjöds till fest i Arena Skövde. Som tack för det ideella arbete som utförs på bland annat träffpunkter eller andra uppdrag fick de festa om på majskyckling och lyssna till underhållning.

Under torsdagen passade Skövde kommun på att tacka sina frivilliga medhjälpare inom sektor vård och omsorg med en fest. Traditionsenligt var det uppdukat till kalas i Arena Skövde där de frivilligas insatser belönades med lunch och underhållning.

Drygt 200 personer var anmälda till eftermiddagsträffen där det vankades lunch med majskyckling och dessert på menyn. Det bjöds även på underhållning i form av duon Leif-Henrik och Tiverman som spelade musik och drog några historier som lockade till skratt, efter allsången passade även några par på att ta en svängom på dansgolvet i arenan.

Frivilliga

– Det är en årlig tradition att uppmärksamma våra frivilliga inom vård och omsorg, säger enhetschef Karin Lundberg. Det sätter lite av en guldkant för dem som arbetar ideellt inom omsorgen. De flesta som deltar som frivilliga är ju själva pensionärer

De som söker sig frivilligarbetet gör olika uppdrag som man själv känner att man vill delta i. Det kan röra sig om att göra hembesök, att delta i promenadgrupper, eller högläsning på äldreboende. Träffpunkterna är också en viktig verksamhet.

Under torsdagen passade Skövde kommun på att tacka sina frivilliga medhjälpare inom sektor vård och omsorg med en fest. Traditionsenligt var det uppdukat till kalas i Arena Skövde där de frivilligas insatser belönades med lunch och underhållning.

Drygt 200 personer var anmälda till eftermiddagsträffen där det vankades lunch med majskyckling och dessert på menyn. Det bjöds även på underhållning i form av duon Leif-Henrik och Tiverman som spelade musik och drog några historier som lockade till skratt, efter allsången passade även några par på att ta en svängom på dansgolvet i arenan.

Frivilliga

– Det är en årlig tradition att uppmärksamma våra frivilliga inom vård och omsorg, säger enhetschef Karin Lundberg. Det sätter lite av en guldkant för dem som arbetar ideellt inom omsorgen. De flesta som deltar som frivilliga är ju själva pensionärer

De som söker sig frivilligarbetet gör olika uppdrag som man själv känner att man vill delta i. Det kan röra sig om att göra hembesök, att delta i promenadgrupper, eller högläsning på äldreboende. Träffpunkterna är också en viktig verksamhet.