14 okt 2016 15:42

14 okt 2016 15:42

24-åring Överklagar fängelsedom

SKÖVDE

Den man som dömts till ett års fängelse för misshandel och dödshot mot sin flickvän har överklagat. Han hävdar att det han dömts för inte ens har inträffat utan grundar sig i kvinnans svartsjuka.

24-åringen dömdes nyligen för grov kvinnofridskränkning, brotten som han enligt tingsrätten har utsatt sin flickvän för har skett framför allt i bostaden i Skövde. Han dömdes för att ha slagit och sparkat henne och uttalat dödshot. Påföljden blev ett års fängelse.

Förnekade

Mannen förnekade att han utsatt kvinnan för våld och hot och förklarade under rättegången att han aldrig har aldrig varit våldsam mot henne. En gång hade han tryckte henne mot en vägg, men då enbart för att värja sig. Tingsrätten ansåg dock att kvinnan på ett trovärdigt sätt hade berättat om händelserna och menade att hennes uppgifter om vad hon utsatts för fick stöd av utredningen i övrigt.

Att mannen hade en mycket svår svartsjuka, vilket kvinnan hävdade var orsaken till hans agerande, ansåg tingsrätten fick ett starkt stöd av flera vittnen.

Svartsjuka

Men när mannen nu överklagar till hovrätten hävdar han att det han dömts för aldrig har inträffat och utgör enligt honom falsarier som grundar sig i kvinnans svartsjuka. Han yrkar att åtalet ogillas i sin helhet och förnekar med styrka att han har begått de åtalade gärningarna.

24-åringen dömdes nyligen för grov kvinnofridskränkning, brotten som han enligt tingsrätten har utsatt sin flickvän för har skett framför allt i bostaden i Skövde. Han dömdes för att ha slagit och sparkat henne och uttalat dödshot. Påföljden blev ett års fängelse.

Förnekade

Mannen förnekade att han utsatt kvinnan för våld och hot och förklarade under rättegången att han aldrig har aldrig varit våldsam mot henne. En gång hade han tryckte henne mot en vägg, men då enbart för att värja sig. Tingsrätten ansåg dock att kvinnan på ett trovärdigt sätt hade berättat om händelserna och menade att hennes uppgifter om vad hon utsatts för fick stöd av utredningen i övrigt.

Att mannen hade en mycket svår svartsjuka, vilket kvinnan hävdade var orsaken till hans agerande, ansåg tingsrätten fick ett starkt stöd av flera vittnen.

Svartsjuka

Men när mannen nu överklagar till hovrätten hävdar han att det han dömts för aldrig har inträffat och utgör enligt honom falsarier som grundar sig i kvinnans svartsjuka. Han yrkar att åtalet ogillas i sin helhet och förnekar med styrka att han har begått de åtalade gärningarna.