14 okt 2016 16:36

14 okt 2016 16:36

Åtalas för knivhot

BROTT

En man som höll en fällkniv mot halsen på en annan man och samtidigt sade att han skulle skära halsen av honom åtalas nu misstänkt för grovt olaga hot.

Det var i våras i centrala Hjo som den 35-årige mannen hotade en annan man genom att hålla en fällkniv mot halsen på honom. I samband med detta ska han ha uttalat allvarliga hot som ”Jag ska skära halsen och vrida nacken av er” eller något annat liknande.

När mannen nu åtalas är det som misstänkt för grovt olaga hot. Åklagaren anser att brottet är grovt eftersom han använde en kniv och höll den mot den andre mannens hals..

Vid samma gärning har ytterligare två män utsatts för hot anser åklagaren. De var med den mannen som fick kniven mot halsen och eftersom 35-åringen vid knivhotet uttalade hot som riktades mot de tre åtalas han särskilt för det, gärningen rubriceras som olaga hot av normalgraden.

35-åringen har i förhör erkänt olaga hot, dock inte grovt brott.

Det var i våras i centrala Hjo som den 35-årige mannen hotade en annan man genom att hålla en fällkniv mot halsen på honom. I samband med detta ska han ha uttalat allvarliga hot som ”Jag ska skära halsen och vrida nacken av er” eller något annat liknande.

När mannen nu åtalas är det som misstänkt för grovt olaga hot. Åklagaren anser att brottet är grovt eftersom han använde en kniv och höll den mot den andre mannens hals..

Vid samma gärning har ytterligare två män utsatts för hot anser åklagaren. De var med den mannen som fick kniven mot halsen och eftersom 35-åringen vid knivhotet uttalade hot som riktades mot de tre åtalas han särskilt för det, gärningen rubriceras som olaga hot av normalgraden.

35-åringen har i förhör erkänt olaga hot, dock inte grovt brott.