14 okt 2016 11:51

14 okt 2016 11:51

Så gick det i kvalet till Yrkes-SM

SKÖVDEKavelbroelever med och tävlade

Två Kavelbroelever var med i SM-kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilsförare. De blev dock utan pallplats, vann gjorde Henrik Johansen från Strömstad.

Den fjärde SM-kvaltävlingen av fem till Yrkes-SM för unga lastbilsförare hölls i Göteborg under torsdagen. 20 elever från fordonsprogram, inriktning transport, på gymnasium i Västra Sverige var med och tävlade. Däribland Alex Broberg och Rasmus Bäckström från Gymnasium Skövde Kavelbro. Vann gjorde Henrik Johansen från Strömstad som går på Uddevalla gymnasieskola, och det skiljde bara ett halvt poäng till tvåan Max Söderberg, Viskastrandsgymnasiet i Borås.

– Det är fantastiskt roligt att vinna när det var så hård konkurrens. Roligt att titta på när de andra körde också. Det var många duktiga, säger vinnaren Henrik Johansen i ett pressmeddelande från arrangören TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd.

Därmed tog sig Johansen till Yrkes-SM som arrangeras i Uppsala 2018. På tredje plats kom Jimmy Johansson, Säffle.

Den fjärde SM-kvaltävlingen av fem till Yrkes-SM för unga lastbilsförare hölls i Göteborg under torsdagen. 20 elever från fordonsprogram, inriktning transport, på gymnasium i Västra Sverige var med och tävlade. Däribland Alex Broberg och Rasmus Bäckström från Gymnasium Skövde Kavelbro. Vann gjorde Henrik Johansen från Strömstad som går på Uddevalla gymnasieskola, och det skiljde bara ett halvt poäng till tvåan Max Söderberg, Viskastrandsgymnasiet i Borås.

– Det är fantastiskt roligt att vinna när det var så hård konkurrens. Roligt att titta på när de andra körde också. Det var många duktiga, säger vinnaren Henrik Johansen i ett pressmeddelande från arrangören TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd.

Därmed tog sig Johansen till Yrkes-SM som arrangeras i Uppsala 2018. På tredje plats kom Jimmy Johansson, Säffle.