17 okt 2016 16:16

17 okt 2016 16:16

Hon planerar kring påvebesöket

LUND: Veronica från Skövde mitt i historiskt arrangemang

Om knappt två veckor kommer påven till Lund med anledning av 500-årsjubileet sedan reformationen.
Veronica Pålsson från Skövde är en av de som sköter planeringen kring det gigantiska eventet.

Veronica Pålsson bor och studerar i Lund men är född och uppvuxen i Skövde. Hon är 23 år gammal och studerar teologi och religionsvetenskap med målet att bli präst i Svenska kyrkan.

Om knappt två veckor, den 31 oktober, kommer påven till just Lund och Malmö i samband med att man högtidlighåller 500-årsminnet av reformationen i Lund.

Som en del av detta arrangeras ett ekumeniskt ungdomsmöte dagarna innan påvens besök. Ett 80-tal ungdomar från både katolska kyrkan i Sverige och Svenska kyrkan kommer träffas för att dela tro och liv tillsammans.

”Kul och givande”

Det mötet är Veronica med och arrangerar.

– Precis som påvens besök är detta ungdomsmöte något stort, säger Veronica.

– Jag har varit med i planeringen för detta möte som ung lutheran och kommer även delta på det ekumeniska ungdomsmötet. Jag är väldigt glad och tacksam för att jag fick chansen att vara med och planera detta för det har varit väldigt kul och givande.

Malmö Arena

Hela mötet avslutas med att ungdomarna kommer vara på plats i Malmö Arena dit påven och lutherska världsförbundets ordförande kommer.

– Vi från ungdomsmötet kommer ha en central roll i det som sker på Malmö arena, förklarar Veronica.

Vad ser du fram emot mest?

– Egentligen allt. Men helheten med att vi får mötas från våra olika kyrkor och tillsammans på olika sätt upptäcka vår gemensamma tro och dela den tillsammans. För även om vi tillhör olika kyrkor är det så mycket mer som vi har gemensamt än som skiljer oss åt. Vi är alla en del av Guds stora familj, säger hon.

– Sedan tror jag ju att evenemanget i Malmö kommer bli något utöver det vanliga och jag tror inte att jag riktigt förstått hur stort och historiskt detta är. Det är första gången katolska kyrkan och lutherska världsförbundet möts på detta sätt och att få vara en del av det är häftigt. Jag är väldigt tacksam för att ha fått chansen.

Veronica Pålsson bor och studerar i Lund men är född och uppvuxen i Skövde. Hon är 23 år gammal och studerar teologi och religionsvetenskap med målet att bli präst i Svenska kyrkan.

Om knappt två veckor, den 31 oktober, kommer påven till just Lund och Malmö i samband med att man högtidlighåller 500-årsminnet av reformationen i Lund.

Som en del av detta arrangeras ett ekumeniskt ungdomsmöte dagarna innan påvens besök. Ett 80-tal ungdomar från både katolska kyrkan i Sverige och Svenska kyrkan kommer träffas för att dela tro och liv tillsammans.

”Kul och givande”

Det mötet är Veronica med och arrangerar.

– Precis som påvens besök är detta ungdomsmöte något stort, säger Veronica.

– Jag har varit med i planeringen för detta möte som ung lutheran och kommer även delta på det ekumeniska ungdomsmötet. Jag är väldigt glad och tacksam för att jag fick chansen att vara med och planera detta för det har varit väldigt kul och givande.

Malmö Arena

Hela mötet avslutas med att ungdomarna kommer vara på plats i Malmö Arena dit påven och lutherska världsförbundets ordförande kommer.

– Vi från ungdomsmötet kommer ha en central roll i det som sker på Malmö arena, förklarar Veronica.

Vad ser du fram emot mest?

– Egentligen allt. Men helheten med att vi får mötas från våra olika kyrkor och tillsammans på olika sätt upptäcka vår gemensamma tro och dela den tillsammans. För även om vi tillhör olika kyrkor är det så mycket mer som vi har gemensamt än som skiljer oss åt. Vi är alla en del av Guds stora familj, säger hon.

– Sedan tror jag ju att evenemanget i Malmö kommer bli något utöver det vanliga och jag tror inte att jag riktigt förstått hur stort och historiskt detta är. Det är första gången katolska kyrkan och lutherska världsförbundet möts på detta sätt och att få vara en del av det är häftigt. Jag är väldigt tacksam för att ha fått chansen.