27 okt 2016 11:06

27 okt 2016 11:28

Polisen förtegen om dödsolyckan

SKULTORP

Den tekniska undersökningen av olycksfordonen vid dödsolyckan på väg 26 är klar, men polisen är förtegen om resultatet.
– Utredningen fortsätter, säger förundersökningsledaren Tord Persson till SLA.

I olyckan den 17 oktober på väg 26 strax söder om Loringa omkom en man i 60-årsåldern efter att ha blivit påkörd i sin traktor med släp av en lastbil.

Trafikpolisen i Vänersborg utreder olyckan och har tillsammans med Trafikverket gjort en platsundersökning på vägen. Sträckan där olyckan ägde rum är förhållandevis rak och med fri sikt. När olyckan inträffade tidigt på kvällen var det skymning.

– Vi vet att det rör som en påkörning bakifrån, en så kallad upphinnande olycka, där lastbilen har kört in i traktorsläpet som sannolikt har haft en lägre hastighet än lastbilen. Däremot vet vi ännu inget om orsaken, säger Tord Persson.

Polisen har även hört den vittnen till olyckan och genomfört en teknisk undersökning av de både olycksfordonen. Vid en sådan testas bland annat bromsar och andra viktiga funktioner som kan ha påverkat utgången av olyckan.

– Föraren av lastbilen har inte delgivits någon misstanke om brott utan han ska höras först innan vi får en klar helhetsbild av förloppet. Därefter får vi se vilken riktning den här utredningen tar, säger Tord Persson.

I olyckan den 17 oktober på väg 26 strax söder om Loringa omkom en man i 60-årsåldern efter att ha blivit påkörd i sin traktor med släp av en lastbil.

Trafikpolisen i Vänersborg utreder olyckan och har tillsammans med Trafikverket gjort en platsundersökning på vägen. Sträckan där olyckan ägde rum är förhållandevis rak och med fri sikt. När olyckan inträffade tidigt på kvällen var det skymning.

– Vi vet att det rör som en påkörning bakifrån, en så kallad upphinnande olycka, där lastbilen har kört in i traktorsläpet som sannolikt har haft en lägre hastighet än lastbilen. Däremot vet vi ännu inget om orsaken, säger Tord Persson.

Polisen har även hört den vittnen till olyckan och genomfört en teknisk undersökning av de både olycksfordonen. Vid en sådan testas bland annat bromsar och andra viktiga funktioner som kan ha påverkat utgången av olyckan.

– Föraren av lastbilen har inte delgivits någon misstanke om brott utan han ska höras först innan vi får en klar helhetsbild av förloppet. Därefter får vi se vilken riktning den här utredningen tar, säger Tord Persson.