14 nov 2016 14:15

14 nov 2016 14:15

Ingen klar orsak till dödsolyckan

SKÖVDE

Utredarna av dödsolyckan på väg 26 i oktober har haft ett inledande förhör med föraren av lastbilen.
– Vi vet ju hur olyckan har gått till men vi har ingen klar bild av själva olycksorsaken, säger Tord Persson.

Den svåra olyckan på måndagskvällen den 17 oktober strax söder om Loringa på väg 26 krävde ett dödsoffer, en man i 60-årsåldern, som färdades i den traktor som blev påkörd bakifrån av en tung lastbil.

Så långt är utredarna på det klara med olyckans förlopp, och den tekniska undersökningen av olycksplatsen och de båda inblandade fordonen, har inte gett några andra svar.

Fokus ligger nu på att utreda lastbilsförarens ansvar i olyckan. Föraren är inte delgiven någon misstanke om brott, men utredarna arbetar med olyckan under brottsrubriceringen vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

– När vi har sammanställt materialet får åklagare göra bedömningen om vi ska gå vidare. Just nu väntar vi på obduktionsprotokoll innan vi kan gå vidare, säger olycksutredaren Tord Persson vid trafikpolisen i Vänersborg.

Den svåra olyckan på måndagskvällen den 17 oktober strax söder om Loringa på väg 26 krävde ett dödsoffer, en man i 60-årsåldern, som färdades i den traktor som blev påkörd bakifrån av en tung lastbil.

Så långt är utredarna på det klara med olyckans förlopp, och den tekniska undersökningen av olycksplatsen och de båda inblandade fordonen, har inte gett några andra svar.

Fokus ligger nu på att utreda lastbilsförarens ansvar i olyckan. Föraren är inte delgiven någon misstanke om brott, men utredarna arbetar med olyckan under brottsrubriceringen vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

– När vi har sammanställt materialet får åklagare göra bedömningen om vi ska gå vidare. Just nu väntar vi på obduktionsprotokoll innan vi kan gå vidare, säger olycksutredaren Tord Persson vid trafikpolisen i Vänersborg.