30 dec 2016 09:45

30 dec 2016 11:30

Fortsatt stökigt i Ryd

SKÖVDE: Flera larm till polisen om fyrverkeridåd

Fyrverkeridåden i Södra Ryds centrum fortsatte även under torsdagskvällen.
– Många boende i området hörde av sig till oss om det stora ungdomsgäng som uppehöll på platsen och sköt mot både människor, bilar och hus, säger polisen Christer Fuxborg.

Både i tisdags och onsdags kväll larmade flera personer polisen att ett ungdomsgäng med uppemot 40 personer uppehöll sig i Ryds centrum och där höll på med fyrverkerier – detta fortsatta även på torsdagskvällen.

– Vi har fått ett antal påringningar från boende om att det skjuts raketer i Ryds centrum, ett ungdomsgäng ska ha rört sig i området kring parkeringsplatsen, vårdcentralen och skolan, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Både i tisdags och onsdags rapporterades om att ungdomarna riktade fyrverkeripjäser mot både människor, hus och bilar. I onsdags kväll blev också en kvinna träffad rakt i ansiktet. Kvinnan fick lättare skador men hennes glasögon gick sönder.

Jurgita Povilaitienes frisörsalong drabbades också, stenar kastades in genom fönstret och även en raket sköts in i lokalen. Hon var både arg och rädd efter händelsen.

– Under torsdagskvällen finns inga rapporter om att någon ska ha kommit till skada, däremot ska ungdomarna tydligen ha skjutit mot en väktarbil igen, det gjorde de även tidigare i veckan, och de ska också ha förstört skyltar i området, säger Fuxborg.

En polispatrull kom till Ryds centrum efter tio på torsdagskvällen, med sirener och blåljus påslagna, och ungdomarna sprang åt olika håll, gänget skingrades.

– Tydligen har det haft effekt, för efter detta har vi inte fått in några fler larmsamtal och skjutningar.

Både i tisdags och onsdags kväll larmade flera personer polisen att ett ungdomsgäng med uppemot 40 personer uppehöll sig i Ryds centrum och där höll på med fyrverkerier – detta fortsatta även på torsdagskvällen.

– Vi har fått ett antal påringningar från boende om att det skjuts raketer i Ryds centrum, ett ungdomsgäng ska ha rört sig i området kring parkeringsplatsen, vårdcentralen och skolan, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Både i tisdags och onsdags rapporterades om att ungdomarna riktade fyrverkeripjäser mot både människor, hus och bilar. I onsdags kväll blev också en kvinna träffad rakt i ansiktet. Kvinnan fick lättare skador men hennes glasögon gick sönder.

Jurgita Povilaitienes frisörsalong drabbades också, stenar kastades in genom fönstret och även en raket sköts in i lokalen. Hon var både arg och rädd efter händelsen.

– Under torsdagskvällen finns inga rapporter om att någon ska ha kommit till skada, däremot ska ungdomarna tydligen ha skjutit mot en väktarbil igen, det gjorde de även tidigare i veckan, och de ska också ha förstört skyltar i området, säger Fuxborg.

En polispatrull kom till Ryds centrum efter tio på torsdagskvällen, med sirener och blåljus påslagna, och ungdomarna sprang åt olika håll, gänget skingrades.

– Tydligen har det haft effekt, för efter detta har vi inte fått in några fler larmsamtal och skjutningar.