17 feb 2017 06:00

17 feb 2017 06:00

Inget åtal kring olycka på Volvo

SKÖVDE: Förundersökning läggs ner

Det blir inget åtal efter en arbetsplatsolycka på Volvo i Skövde. Det sedan åklagare har beslutat att lägga ner förundersökningen.
Ärendet skickas nu vidare till Arbetsmiljöverket.

Det var den 19 januari som olyckan inträffade på Volvos F-hall, motorprovningen, på Kavelbrovägen. En man plockade bort en ventilen på en motor utan att ha tömt denna på vatten. Det resulterade i att han fick vatten som var 80–90 grader varmt över sina armar och ben.

Brännskador

Mannen blev då omplåstrad av kollegor och körde sedan själv sin privata bil till företagshälsovården. Där ringde personalen 112. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där det konstaterades att han fått första och andra gradens brännskador.

Skickas vidare

Enligt anmälan har brandmännen på arbetsplatsen uppgett att det finns rutiner när någon skadar sig på arbetet men att dessa sällan följs.

Händelsen anmäldes till polisen men nu har åklagaren valt att lägga ner förundersökningen. ”Det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats” konstaterar man och har därför skickat vidare ärendet till Arbetsmiljöverket.

Det var den 19 januari som olyckan inträffade på Volvos F-hall, motorprovningen, på Kavelbrovägen. En man plockade bort en ventilen på en motor utan att ha tömt denna på vatten. Det resulterade i att han fick vatten som var 80–90 grader varmt över sina armar och ben.

Brännskador

Mannen blev då omplåstrad av kollegor och körde sedan själv sin privata bil till företagshälsovården. Där ringde personalen 112. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där det konstaterades att han fått första och andra gradens brännskador.

Skickas vidare

Enligt anmälan har brandmännen på arbetsplatsen uppgett att det finns rutiner när någon skadar sig på arbetet men att dessa sällan följs.

Händelsen anmäldes till polisen men nu har åklagaren valt att lägga ner förundersökningen. ”Det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats” konstaterar man och har därför skickat vidare ärendet till Arbetsmiljöverket.