17 feb 2017 14:24

17 feb 2017 14:24

Misstänkt för en rad brott

SKÖVDE: 30-åring åtalad vid Skaraborgs tingsrätt

En 30-årig man misstänks ha hotat en man samt stulit och gjort åverkan på dennes tillhörigheter. Nu har han åtalats vid Skaraborgs tingsrätt. I förhör har han erkänt en del av brotten.

En 30-årig man har åtalats vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för en rad brott. Han är misstänkt för olaga hot efter att enligt assistentåklagare Hampus Sabels stämningsansökan ha hotat en man på Storgatan i mitten av november.

Assistentåklagaren menar att 30-åringen begick gärningen med uppsåt. Av samma man ska 30-åringen i slutet av november ha tagit en dator med tillhörande mus, fotografier och medaljer. Detta rubriceras som stöld och värdet på godset är nästan 16 000 kronor. Han är också misstänkt för skadegörelse på egendom hos samma man i mitten av november. Skadorna uppgår till nästan 10 000 kronor.

Mannen yrkar på ett skadestånd på drygt 26 100 kronor. 30-åringen har i förhör förnekat olaga hot, delvis erkänt stöld och erkänt skadegörelse. 30-åringen är även åtalad misstänkt för misshandel, som han varken erkänt eller förnekat i förhör, samt ett fall av ofredande som han erkänt.

En 30-årig man har åtalats vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för en rad brott. Han är misstänkt för olaga hot efter att enligt assistentåklagare Hampus Sabels stämningsansökan ha hotat en man på Storgatan i mitten av november.

Assistentåklagaren menar att 30-åringen begick gärningen med uppsåt. Av samma man ska 30-åringen i slutet av november ha tagit en dator med tillhörande mus, fotografier och medaljer. Detta rubriceras som stöld och värdet på godset är nästan 16 000 kronor. Han är också misstänkt för skadegörelse på egendom hos samma man i mitten av november. Skadorna uppgår till nästan 10 000 kronor.

Mannen yrkar på ett skadestånd på drygt 26 100 kronor. 30-åringen har i förhör förnekat olaga hot, delvis erkänt stöld och erkänt skadegörelse. 30-åringen är även åtalad misstänkt för misshandel, som han varken erkänt eller förnekat i förhör, samt ett fall av ofredande som han erkänt.