17 feb 2017 10:49

17 feb 2017 10:49

Tidigare student prisas av högskolan

SKÖVDE: Mångfaldsstipendium till Christian Nyman Gomez

Christian Nyman Gomez uppsats om hur användning av dataspel kan få nyanlända att upptäcka kulturella skillnader på ett effektivt sätt belönas med Högskolan i Skövdes mångfaldsstipendium.

Det blir den tidigare studenten Christian Nyman Gomez som får ta emot 2016 års mångfaldsstipendium vid Högskolan i Skövde. Stipendiet delas ut till uppsatser som uppfyller kraven på att innehållet i arbetet ska vara aktuellt, originellt, nyskapande och spegla samhällsutvecklingen.

Nyman Gomez har gått magisterprogrammet Serious Games och uppsatsen har på svenska fått namnet ”Ett spel för ”att öka medvetenhet om kulturella skillnader”. Han redogör där för hur dataspel, så kallade Serious Games, kan användas för att få nyanlända att upptäcka kulturella skillnader på ett effektivt sätt.

Stipendiet består av ett diplom och 5000 kronor som kommer delas ut av högskolans rektor Lars Niklassons den 22 februari. Samma dag berättar vinnaren själv om sin uppsats på en lunchföreläsning på högskolan.

Det blir den tidigare studenten Christian Nyman Gomez som får ta emot 2016 års mångfaldsstipendium vid Högskolan i Skövde. Stipendiet delas ut till uppsatser som uppfyller kraven på att innehållet i arbetet ska vara aktuellt, originellt, nyskapande och spegla samhällsutvecklingen.

Nyman Gomez har gått magisterprogrammet Serious Games och uppsatsen har på svenska fått namnet ”Ett spel för ”att öka medvetenhet om kulturella skillnader”. Han redogör där för hur dataspel, så kallade Serious Games, kan användas för att få nyanlända att upptäcka kulturella skillnader på ett effektivt sätt.

Stipendiet består av ett diplom och 5000 kronor som kommer delas ut av högskolans rektor Lars Niklassons den 22 februari. Samma dag berättar vinnaren själv om sin uppsats på en lunchföreläsning på högskolan.

  • Anna Leijon