23 feb 2017 17:29

23 feb 2017 17:30

Persson: "Jag är inte orolig"

SKÖVDE

Knistad AB:s vd och ägare Dan Persson är inte orolig över Asmund Haares enskilda åtal.
– Nej, jag har bara haft som syfte att belysa vad som händer i den här affären, säger Persson till SLA.

Persson har inte själv sett det enskilda åtalet utan får informationen av SLA som läser upp delar av innehållet för honom. Han förnekar att han förtalat norrmannen och ägaren till Billingehus, Asmund Haare. I bakgrunden finns en tvist om miljonbelopp som saknas i ett danskt bolag efter en konkurs. Det är Haares roll i den utredningen som Dan Persson hänvisat till.

I sin stämning menar Haare också att Dan Persson sprider uppgifterna att Haare hotat att Billingehus skulle bli flyktingförläggning om inte kommunen går med på en uppgörelse.

– Jag har skrivit att det liknar en förskingring och hänvisat till norska tidningar. När det gäller hoten om flyktingförläggningen står jag för vad jag skrivit. Jag vet att det var så, säger Persson och hänvisar till sitt lunchmöte med kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

– Jag har inte haft för avsikt att smutskasta Asmund Haare utan jag vill belysa affären och visa vad som händer för Skövdeborna.

Han tror inte att det enskilda åtalet kommer leda till någon fällande dom.

– Advokaterna kommer att skriva till varandra några gånger och sedan dör det ut. Har man inte fått papper från en advokat tidigare skulle man kunna bli skrämd av det här, men jag blir det inte, säger Persson.

Persson har inte själv sett det enskilda åtalet utan får informationen av SLA som läser upp delar av innehållet för honom. Han förnekar att han förtalat norrmannen och ägaren till Billingehus, Asmund Haare. I bakgrunden finns en tvist om miljonbelopp som saknas i ett danskt bolag efter en konkurs. Det är Haares roll i den utredningen som Dan Persson hänvisat till.

I sin stämning menar Haare också att Dan Persson sprider uppgifterna att Haare hotat att Billingehus skulle bli flyktingförläggning om inte kommunen går med på en uppgörelse.

– Jag har skrivit att det liknar en förskingring och hänvisat till norska tidningar. När det gäller hoten om flyktingförläggningen står jag för vad jag skrivit. Jag vet att det var så, säger Persson och hänvisar till sitt lunchmöte med kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

– Jag har inte haft för avsikt att smutskasta Asmund Haare utan jag vill belysa affären och visa vad som händer för Skövdeborna.

Han tror inte att det enskilda åtalet kommer leda till någon fällande dom.

– Advokaterna kommer att skriva till varandra några gånger och sedan dör det ut. Har man inte fått papper från en advokat tidigare skulle man kunna bli skrämd av det här, men jag blir det inte, säger Persson.