19 mar 2017 13:51

19 mar 2017 13:51

Hänförde lunchgäster med piano

SKÖVDE: Wilhelm Moqvist spelade

Trettonårige Wilhelm Moqvist har spelat piano sedan han var åtta år. För lunchgästerna på Karstorps säteri bjöd han på klassisk musik från kända kompositörer under lördagen.

Det var ett 60-tal personer som kommit till Karstorps säteri under lördagsförmiddagen. Där bjöds det på lunch, måltidsdryck, kaffe och kaka. Den goda maten i all ära, men det fanns ännu ett dragplåster som lockat till ett så stort besöksantal. Nämligen den unge pianospelaren Wilhelm Moqvist från Götene.

Vunnit priser

Trots sin unga ålder av tretton år har han vunnit en rad priser tack vare sitt spelande. Bland annat förstapriset i sin ålderskategori och bästa tolkning av obligatoriskt stycke i den nordiska Stenway-festivalen 2016.

Började när han var åtta

Wilhelm har spelat piano sedan han var åtta år och övar runt tre timmar varje dag. Hans fokus ligger på klassisk musik från kompositörer mellan 1700- och 1900-talet. Varför det blev just piano beskriver han på grund av att det finns så många olika sorter och stycken att spela.

– När jag hörde honom första gången blev jag helt tagen, fantastiskt, sa Jessica Hedenberg som presentation.

Under den 45 minuter långa konserten bjöd han på musik från kända kompositörer från Frankrike i väst till Ryssland i öst. Bland andra Joseph Haydn och Frédéric Chopin. Allt detta utan att ha noter som hjälp.

Det var ett 60-tal personer som kommit till Karstorps säteri under lördagsförmiddagen. Där bjöds det på lunch, måltidsdryck, kaffe och kaka. Den goda maten i all ära, men det fanns ännu ett dragplåster som lockat till ett så stort besöksantal. Nämligen den unge pianospelaren Wilhelm Moqvist från Götene.

Vunnit priser

Trots sin unga ålder av tretton år har han vunnit en rad priser tack vare sitt spelande. Bland annat förstapriset i sin ålderskategori och bästa tolkning av obligatoriskt stycke i den nordiska Stenway-festivalen 2016.

Började när han var åtta

Wilhelm har spelat piano sedan han var åtta år och övar runt tre timmar varje dag. Hans fokus ligger på klassisk musik från kompositörer mellan 1700- och 1900-talet. Varför det blev just piano beskriver han på grund av att det finns så många olika sorter och stycken att spela.

– När jag hörde honom första gången blev jag helt tagen, fantastiskt, sa Jessica Hedenberg som presentation.

Under den 45 minuter långa konserten bjöd han på musik från kända kompositörer från Frankrike i väst till Ryssland i öst. Bland andra Joseph Haydn och Frédéric Chopin. Allt detta utan att ha noter som hjälp.

  • Tobias Larsson Franzén