Polisen utreder helgens stenkastning

SKÖVDE

Det är troligen personer i ett ungdomsgäng som kastade sten mot en väktarbil i Ryds centrum sent i fredags. I det fallet har polisen inte mycket att gå på, men kring stenkastningen natten efter finns intressanta uppgifter.

Ett ungdomsgäng på 15-20 personer uppehöll sig i Ryds centrum efter klockan elva i fredags kväll. Bland annat sköts fyrverkeripjäser i området. Väktare anlände vid tidpunkten och det var i samband med detta som någon kastade sten på väktarbilen. När polisen kom skingrades gänget snabbt.

Nästa natt var det dags igen, efter midnatt utsattes återigen en väktarbil för stenkastning. Polisen har också uppgifter om en brand vid en sandlåda. Ingen person skadades, däremot fick väktarbilen skador. Polisen, som sedan tidigare utreder den senaste månadens skjutningar i området, tittar nu närmare även på dessa händelser.

Troligen någon i gänget

– Vi vet inte mycket om den första händelsen, väktaren ska inte ha sett själva stenkastningen. Men det är ju troligt att det är någon i gänget, säger Anders Holmström, utredare vid Skövdepolisen.

– När det gäller den andra händelsen har vi vissa intressanta uppgifter att arbeta vidare med, jag kan i nuläget inte säga vad. Men vi behöver också tips för att komma vidare, det finns ju personer som vet vilka som ligger bakom stenkastningarna.

Ett visst mönster

Även om ingen är utpekad och misstänkt för brotten ser Holmström ett visst mönster.

– De inträffar kort efter att fritidsgården som ligger centrum har stängt, både fredags- och lördagskvällen.

Han gör också kopplingen till händelser i helgen i andra kommuner.

– Det kan trigga vissa när man hör om exempelvis Trollhättan, man vill visa att det händer saker även här.

20 mar 2017 16:43

20 mar 2017 18:49