Positiva åsikter om äldres mat

SKÖVDE: Fick positiva reaktioner

Styrelsemedlemmar från SPF Seniorerna i Skövde provsmakade den kylda mat som levereras med hemtjänsten till äldre inom Skövde kommun. Omdömena var övervägande positiva.

De sju styrelsemedlemmarna från SPF Seniorerna i Skövde hade laddat upp med en ordentlig festmåltid.

I sin lokal skulle de prova den kylda mat som levereras till äldre med hemtjänsten.

Utseende och smak

Ett liknande test gjorde de för ett antal år sedan men då Skövde kommun har fått en annan matleverantör var det dags för ett nytt test.

– Det är viktigt att prova den mat som de gamla blir serverade så att vi får en egen uppfattning. Vi bedömer efter utseende och smak, sa ordföranden Birgitta Carlsson.

Den nuvarande matleverantören är Fazer foods AB och lagar maten i Skåne som sen transporteras till Restaurang Trumslagaren för att sedan levereras till dem som har hemtjänst. Birgitta menar att hon gärna skulle se ett närmare alternativ.

– Egentligen vill vi att maten lagas så nära som möjligt. Det är vår ambition. Skövde som är så pass stort tycker jag ska kunna göra det.

Olika sorter

På menyn stod soppa, pasta, fisk, prinskorv, kyckling och pannkakor. Tyckarna fick blanda hur de ville och sen komma med sin åsikt.

– Lagom kryddat, allt smakade jättegott. Jag saknade dock fräscha grönsaker, de här ser inte så tilltalande ut, sa Birgitta.

En annan röst var Britt Lundquist som var positivt överraskad av maten och nämnde att den blir mycket bättre att äta om man lägger upp den på en tallrik i stället för att äta direkt ur kartongen.

Som avslutning av måltiden kunde de sammanfatta med orden:

– Alla är jättenöjda, vi har smakat från olika kartonger och ingen är besviken.

  • Tobias Larsson Franzén

20 mar 2017 16:26

20 mar 2017 16:26