Tjejerna skapar ny konstvägg i Ryd

SKÖVDE: Fula ord blir övermålade

Fula ord som tjejerna har hört sägas till dem blir grunden för det konstverk som växer fram på ett soprum i Ryd. Orden sprayas med svart färg, och nästa vecka ska de målas över med positiva bilder i stället.

I konstprojektet deltar tjejer från Nyeport och fritidsgården Lågan i Södra Ryd, ledare och coach för de tolv tjejerna är konstnären Karolina Falkholt.

Lågan är en filial till fritidsgården Flamman i Ryd och här ska tjejer kunna ha en alldeles egen fritidsgård där de ska känna sig trygga.

Konstenheten i kommunen har backat upp konstprojektet i Ryd.

– I det här arbetet ska tjejerna kunna fokusera och berätta om det som de bär med sig, säger konstchef Thomas Oldrell. Karolina blir en kvinnlig förebild och jobbar bra med ungdomarna.

Under torsdagen inleddes arbetet med det nya konstverket, då sprayades väggarna till ett sophus med alla de fula ord som tjejgänget hört sägas till dem.

Efter påskhelgen ska orden målas över och försvinna bakom färgglada och positiva bilder.

– Vi tjejer har blivit kallade jättefula ord som både killar och tjejer sagt och de orden ska vi spraya nu, säger Shamiram Kheiro. Sedan ska vi tänka ut så många positiva bilder som vi kan komma på och måla över orden.

– Ni ska skriva orden och sedan förstöra dem med övermålning, säger Karolina Falkholt till tjejgänget. Kom ihåg att det är bara ni tjejer som ska spraya, inga killar.

13 apr 2017 15:36

13 apr 2017 15:36