Byter omklädningsrum i Arena Skövde

FRITID: Renovering och byte av duschrummen

Ursäkta röran när herrarnas blir damernas och tvärtom. I veckan rullar renoveringen av duschrummen i badhuset igång.
– I de äldsta delarna är inget gjort sedan 1971. Det är nästan 50 år sedan, så det är välbehövligt, säger arenachefen Per Karlsson.

Arenabadet i Skövde brukar beroende på vädret ha omkring 30 000 besök veckorna 26 till 32. Under årets sommarhalvår blir det kanske en aning bökigare för framförallt herrbesökarna när duschrummen fräschas upp i två etapper.

– Vi kommer börja med det som i dag är herrarnas dusch och de äldsta omklädningsdelarna. Herrarna kommer vara kvar i befintligt utrymme, men det kommer finnas ett provisoriskt duschrum som ersätter duschrummet som renoveras, förklarar Karlsson.

Etapp ett startar i dagarna och pågår fram till midsommar. Därefter är det dags för damernas duschrum. Kvinnorna kommer då att flytta över till herrarnas omklädningsrum och männen kommer fortsatt att duscha i det provisoriska duschrummet som nu byggs vägg i väg på baksidan.

– Och när hela renoveringen är klar framåt vecka 34–35 kommer det som är herrarnas omklädningsrum i dag bli damernas – och det som är herrarnas ska bli damernas.

Kvinnor med barn

Det är på grund av platsbrist som bytet görs.

– Dagens herrsida har fler skåp, men vi har sett att behovet är större med fler damskåp. Det finns en tendens att kvinnorna i större utsträckning har med sig barn, så det krävs mer utrymme på damsidan, säger Anders Norelius, tillförordnad enhetschef för badet.

Slipper stänga

Först var tanken att stänga badet i ett halvår för att fixa renoveringen, vilket hade slagit hårt mot Skövdes besöksnäring. Men med nämnda lösning hoppas man att badbesökarna inte ska drabbas.

– Vi kommer bygga om utan att verksamheten berörs, inte mer än att det blir lite färre skåp än normalt. Vi räknar med 25 procent färre skåp, säger Per Karlsson.

När renoveringen är klar ska dock alla drygt 600 skåp kunna användas igen. Renoveringen beräknas kosta nio miljoner kronor och ska alltså vara klar i slutet av augusti.

– Då ska det vara helt tiptop, lovar Per Karlsson.

19 apr 2017 06:00

19 apr 2017 06:00