20 apr 2017 11:40

20 apr 2017 11:46

Vållade kvinnas död – kan dömas till fängelse

NYHETER

Den man som drogpåverkad orsakade kollisionen där en 22-årig kvinna dog riskerar att dömas till fängelse. ”Jag anser att det ska bli i upp emot tre år” säger åklagare Johan Stenberg.

På onsdagen hölls rättegången mot den 38-årige man som åtalades misstänkt för grovt vållande till annans död efter den olycka som inträffade på väg 195 utanför Hjo för ett år sedan. Han var drogpåverkad när han frontalkrockade med kvinnan som i bil var på väg till jobbet. Han körde en bil som han hade stulit i Skövde, han var påverkad av amfetamin och han körde trots att han aldrig har haft körkort. Under rättegången erkände han flertalet brott – utom grovt vållande till annans död. Han kunde inte erkänna det, sade han, eftersom han inte hade några minnesbilder av händelsen.

Åklagaren Johan Stenberg yrkade att tingsrätten skulle döma mannen till fängelse.

– Jag anser att han bör dömas till fängelse i upp emot tre år, säger Stenberg till SLA.

Försvaret ansåg att mannen, om tingsrätten dömer honom för de åtalade brotten, ska få skyddstillsyn kombinerad med vård. Dom meddelas den 3 maj.

På onsdagen hölls rättegången mot den 38-årige man som åtalades misstänkt för grovt vållande till annans död efter den olycka som inträffade på väg 195 utanför Hjo för ett år sedan. Han var drogpåverkad när han frontalkrockade med kvinnan som i bil var på väg till jobbet. Han körde en bil som han hade stulit i Skövde, han var påverkad av amfetamin och han körde trots att han aldrig har haft körkort. Under rättegången erkände han flertalet brott – utom grovt vållande till annans död. Han kunde inte erkänna det, sade han, eftersom han inte hade några minnesbilder av händelsen.

Åklagaren Johan Stenberg yrkade att tingsrätten skulle döma mannen till fängelse.

– Jag anser att han bör dömas till fängelse i upp emot tre år, säger Stenberg till SLA.

Försvaret ansåg att mannen, om tingsrätten dömer honom för de åtalade brotten, ska få skyddstillsyn kombinerad med vård. Dom meddelas den 3 maj.