24 apr 2017 15:57

19 maj 2017 09:47

Häktad för knivattacken i Södra Ryd

SKÖVDE: 20-åring misstänkt

Den man som misstänks för delaktighet i knivattacken i Ryd häktades på måndagseftermiddagen misstänkt för två fall av grov misshandel. Mannen förnekade brott och hävdade att han agerade i nödvärn.

Mannen som är 20 år gammal greps och anhölls i fredags kväll misstänkt för att ha varit en av tre gärningsmän som knivhögg en man i 40-årsåldern på torget i Ryd. På måndagsförmiddagen begärdes mannen häktad av kammaråklagare Berit Andreasson misstänkt för två fall av grov misshandel. Det gällde bland annat knivdådet men även en händelse i tisdags i förra veckan i närheten av Elins Esplanad. Han ska då, tillsammans med en annan gärningsman, ha misshandlat en man och även utövat våld mot honom när han låg ner, därav rubriceringen grov misshandel.

Vid häktningsförhandlingen i Skaraborgs tingsrätt i Skövde förnekade mannen brott. Han erkände visserligen att han varit på plats och att han varit i delo med de två målsäganden men att han har försvarat sig själv, att han har agerat i nödvärn.

Men tingsrätten gick på åklagarens linje och mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för de två misshandelsfallen.

Åtal ska vara väckt den 8 maj, om utredningen inte är klar då måste åklagaren begära förlängd åtalstid.

Mannen som är 20 år gammal greps och anhölls i fredags kväll misstänkt för att ha varit en av tre gärningsmän som knivhögg en man i 40-årsåldern på torget i Ryd. På måndagsförmiddagen begärdes mannen häktad av kammaråklagare Berit Andreasson misstänkt för två fall av grov misshandel. Det gällde bland annat knivdådet men även en händelse i tisdags i förra veckan i närheten av Elins Esplanad. Han ska då, tillsammans med en annan gärningsman, ha misshandlat en man och även utövat våld mot honom när han låg ner, därav rubriceringen grov misshandel.

Vid häktningsförhandlingen i Skaraborgs tingsrätt i Skövde förnekade mannen brott. Han erkände visserligen att han varit på plats och att han varit i delo med de två målsäganden men att han har försvarat sig själv, att han har agerat i nödvärn.

Men tingsrätten gick på åklagarens linje och mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för de två misshandelsfallen.

Åtal ska vara väckt den 8 maj, om utredningen inte är klar då måste åklagaren begära förlängd åtalstid.