09 maj 2017 13:55

09 maj 2017 13:55

Djurrättsgrupp i protest vid slakteriet

SKÖVDE

En nystartat djurrättsgrupp kommer att manifestera utanför Skövde slakteri under onsdagen.

Det är den nybildade gruppen Animal Save Skaraborg som gör sin allra första manifestation. Gruppen, som tillhör föreningen Save Movement Sverige, kommer att bära skyltar med bilder på de djurslag som dödas på svenska slakterier, skriver Animal Save Skaraborg i ett pressmeddelande.

– Det är ingen protest mot de som jobbar på slakteriet utan för att uppmärksamma oss alla på det massiva våld mot djuren som vi är delaktiga i, säger Martin Smedjeback, 43, ordförande i Save Movement Sverige.

Manifestationen är inspirerad av Toronto Pig Save (i Kanada) som varje vecka besöker ett lokalt slakteri.

Det är den nybildade gruppen Animal Save Skaraborg som gör sin allra första manifestation. Gruppen, som tillhör föreningen Save Movement Sverige, kommer att bära skyltar med bilder på de djurslag som dödas på svenska slakterier, skriver Animal Save Skaraborg i ett pressmeddelande.

– Det är ingen protest mot de som jobbar på slakteriet utan för att uppmärksamma oss alla på det massiva våld mot djuren som vi är delaktiga i, säger Martin Smedjeback, 43, ordförande i Save Movement Sverige.

Manifestationen är inspirerad av Toronto Pig Save (i Kanada) som varje vecka besöker ett lokalt slakteri.