19 maj 2017 09:44

19 maj 2017 14:43

Häktad för inblandning i bråk

SKÖVDE: Kan ha varit med vid knivskärningen i Ryd

En man som varit häktad misstänkt för knivskärningen i Ryd har försatts på fri fot. Men på fredagen häktades en annan man som varit anhållen i sin frånvaro. Han misstänks ha deltagit i det bråk som kan vara upprinnelsen till knivdådet.

Den 21 april knivskars en man i benet på torget i Ryds centrum. Samma dag greps en 20-åring, han häktades några dagar senare misstänkt för grov misshandel gällande knivskärningen, men också för en grov misshandel tidigare i samma vecka, den 18 april. En händelse som ska ha skett vid Elins esplanad.

Polisens och åklagarens teori är att knivdådet i Ryd är kopplat till det första bråket och att det troligen handlar om bråk mellan olika grupper. Knivskärningen på torget kan ha varit en form av möte där personer träffades med anledning av det tidigare bråket.

Den häktade 20-åringen har förnekat brott men har bekräftat att han varit i bråk målsägandena. Hans förklaring är att han har försvarat sig mot dem.

Släppt ur häkte

I ärendet har även en 22-åring varit häktad, misstänkt för knivskärningen men också för att ha försökt att knivskära ytterligare en man, som dock hann undan, i samband med knivdramat på torget.

– Men nya utredningsuppgifter ledde till att jag ansåg att han inte behövde vara häktad lägre, han har därför försatts på fri fot för några dagar sedan. Men han är inte helt avskriven i utredningen, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Berit Andreasson.

På torsdagen begärdes ytterligare en man häktad misstänkt för inblandning i bråket den 18 april. Det är en 30-årig man som har varit anhållen i sin frånvaro sedan i slutet av april.

Grov misshandel

Enligt häktningsframställan misstänks han för grov misshandel. Men Berit Andreasson säger också att det finns en misstanke om att han har varit med på platsen för knivskärningen några dagar senare vid torget i Ryd även om det inte finns med i häktningsframställan. Andreasson vill i övrigt inte kommentera utredningen.

Mannen häktades på fredagen misstänkt för grov misshandel.

Den 21 april knivskars en man i benet på torget i Ryds centrum. Samma dag greps en 20-åring, han häktades några dagar senare misstänkt för grov misshandel gällande knivskärningen, men också för en grov misshandel tidigare i samma vecka, den 18 april. En händelse som ska ha skett vid Elins esplanad.

Polisens och åklagarens teori är att knivdådet i Ryd är kopplat till det första bråket och att det troligen handlar om bråk mellan olika grupper. Knivskärningen på torget kan ha varit en form av möte där personer träffades med anledning av det tidigare bråket.

Den häktade 20-åringen har förnekat brott men har bekräftat att han varit i bråk målsägandena. Hans förklaring är att han har försvarat sig mot dem.

Släppt ur häkte

I ärendet har även en 22-åring varit häktad, misstänkt för knivskärningen men också för att ha försökt att knivskära ytterligare en man, som dock hann undan, i samband med knivdramat på torget.

– Men nya utredningsuppgifter ledde till att jag ansåg att han inte behövde vara häktad lägre, han har därför försatts på fri fot för några dagar sedan. Men han är inte helt avskriven i utredningen, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Berit Andreasson.

På torsdagen begärdes ytterligare en man häktad misstänkt för inblandning i bråket den 18 april. Det är en 30-årig man som har varit anhållen i sin frånvaro sedan i slutet av april.

Grov misshandel

Enligt häktningsframställan misstänks han för grov misshandel. Men Berit Andreasson säger också att det finns en misstanke om att han har varit med på platsen för knivskärningen några dagar senare vid torget i Ryd även om det inte finns med i häktningsframställan. Andreasson vill i övrigt inte kommentera utredningen.

Mannen häktades på fredagen misstänkt för grov misshandel.