19 maj 2017 17:04

19 maj 2017 17:06

Högtidligt våravslut på högskolan

SKÖVDE: Stipendieutdelning och vårbal

Avslutningshögtiden för programstudenterna vid Högskolan i Skövde blev en festlig tillställning. Stipendier delades ut, rektor höll tal, och sedan bjöds det till mingel med bubbel utanför Götasalen.

Fredagen var extra festlig på högskolan när man firade sin våravslutning för programstudenterna. Götasalen var fylld tillsista plats av dem som ville lyssna till tal, körsång, samt hylla de stipendiater som utsetts.

Rektor Lars Niklasson inledde och höll det traditionella talet till avgående studenter på högskolan. Han menade att de nu står inför ett vägskäl med tre olika vägar utanför skolans värld. Den ena leder till ett arbete inom det man utbildat sig till. Den andra vägen leder kanske till att starta upp ett eget företag.

Vägval

– Den tredje vägen är att man väljer att komma tillbaka till oss på högskolan för att forska eller för andra avancerade studier på en hög nivå, sa Lars Niklasson. Jag hoppas ni har fått goda redskap med er från er tid hos oss, sa han.

Ett annat ämne Lars Niklasson tryckte på i sitt tal var källkritik och att våga ifrågasätta. Samarbete och nätverkande var andra punkter som han menade är viktiga för studenterna att tänka på i yrkeslivet.

Stipendier

Högskolans resestipendium på 25 000 kronor gick till Elin Åkerström som studerar till hälsocoach. Hon ska vara utbytesstudent vid Rockford university i USA. Skövde kommuns stipendium fick utbytesstudenten Luis Alejandro Hernandez Renteria från Mexico.

Ur stiftelsen Gösta Svensson minne gick i år 55 000 kronor vardera till Yvonne Johansson och Åsa Rejnö. De forskar i sina respektive områden inom hälsa- och vårdvetenskap, samt inom forskning runt strokedrabbade.

Kvällen avslutades med den traditionella vårbalen.

Fredagen var extra festlig på högskolan när man firade sin våravslutning för programstudenterna. Götasalen var fylld tillsista plats av dem som ville lyssna till tal, körsång, samt hylla de stipendiater som utsetts.

Rektor Lars Niklasson inledde och höll det traditionella talet till avgående studenter på högskolan. Han menade att de nu står inför ett vägskäl med tre olika vägar utanför skolans värld. Den ena leder till ett arbete inom det man utbildat sig till. Den andra vägen leder kanske till att starta upp ett eget företag.

Vägval

– Den tredje vägen är att man väljer att komma tillbaka till oss på högskolan för att forska eller för andra avancerade studier på en hög nivå, sa Lars Niklasson. Jag hoppas ni har fått goda redskap med er från er tid hos oss, sa han.

Ett annat ämne Lars Niklasson tryckte på i sitt tal var källkritik och att våga ifrågasätta. Samarbete och nätverkande var andra punkter som han menade är viktiga för studenterna att tänka på i yrkeslivet.

Stipendier

Högskolans resestipendium på 25 000 kronor gick till Elin Åkerström som studerar till hälsocoach. Hon ska vara utbytesstudent vid Rockford university i USA. Skövde kommuns stipendium fick utbytesstudenten Luis Alejandro Hernandez Renteria från Mexico.

Ur stiftelsen Gösta Svensson minne gick i år 55 000 kronor vardera till Yvonne Johansson och Åsa Rejnö. De forskar i sina respektive områden inom hälsa- och vårdvetenskap, samt inom forskning runt strokedrabbade.

Kvällen avslutades med den traditionella vårbalen.