19 maj 2017 15:37

19 maj 2017 15:37

Riddarsaga i gröngräset

SKÖVDE: Sagoteater i Boulognerskogen

Sagor i gröngräset är rubriken för bibliotekets årliga föreställning i Boulognerskogen. Barnteaterföreställningen Riddaren utan namn lockade ett 100-tal förskolebarn med vuxna till en skojig stund i parken. Skådespelarna bestod som vanligt av personal i Kulturhuset.

Sedan flera år tillbaka är det tradition att personalen vid kulturhuset spelar barnteater i Boulognerskogen. Barnföreställningen spelas enbart vid ett enda tillfälle, och under fredagen stod vädret bi. Med rubriken Sagor i gröngräset hade det varit snopet att få spela inomhus på biblioteket.

Cirka 100 förskolebarn med vuxna i släptåg hade sökt sig till parken för att titta på årets teaterpjäs, Riddaren utan namn. Den halvtimmes långa teaterstycket bygger på barnboken med samma namn av den tyska författaren Cornelia Funke.

Kung Wilfred

En gräsplätt vid lekparken är spelplatsen och scenkanten är enkelt markerad med ett snöre som förskolebarnen sitter bakom. Mellan två träd är presenningar uppspända, där bakom kan kulturhusfolket svida om till riddare och prinsar.

Marika Ekström spelar kungen Wilfred den väldoftande och till sin roll har hon fått på sig ett saftigt rött skägg och krona. Det är inte första gången hon och kollegorna spelar Riddare utan namn, de har framfört barnteaterstycket vid ett tidigare tillfälle.

Övriga medverkande är Magnus Rosén (Tristan), Charlotta Karlsson (Violetta), Lizette Uddmar (Blanka), Cecilia Strimell spelar tre olika riddare och tjänare.

Förskolebarnen skrattar gott och applåderar när kung Wilfred försöker lära prins Tristan att rida, slåss med svärd och uppträda som det anstår en prins. Det går så där... Hans syster prinsessan Violetta har däremot talang som riddare och när det är dags för tornerspel dyker Riddaren utan namn upp. Spännigen stiger, vem är riddaren?

Sedan flera år tillbaka är det tradition att personalen vid kulturhuset spelar barnteater i Boulognerskogen. Barnföreställningen spelas enbart vid ett enda tillfälle, och under fredagen stod vädret bi. Med rubriken Sagor i gröngräset hade det varit snopet att få spela inomhus på biblioteket.

Cirka 100 förskolebarn med vuxna i släptåg hade sökt sig till parken för att titta på årets teaterpjäs, Riddaren utan namn. Den halvtimmes långa teaterstycket bygger på barnboken med samma namn av den tyska författaren Cornelia Funke.

Kung Wilfred

En gräsplätt vid lekparken är spelplatsen och scenkanten är enkelt markerad med ett snöre som förskolebarnen sitter bakom. Mellan två träd är presenningar uppspända, där bakom kan kulturhusfolket svida om till riddare och prinsar.

Marika Ekström spelar kungen Wilfred den väldoftande och till sin roll har hon fått på sig ett saftigt rött skägg och krona. Det är inte första gången hon och kollegorna spelar Riddare utan namn, de har framfört barnteaterstycket vid ett tidigare tillfälle.

Övriga medverkande är Magnus Rosén (Tristan), Charlotta Karlsson (Violetta), Lizette Uddmar (Blanka), Cecilia Strimell spelar tre olika riddare och tjänare.

Förskolebarnen skrattar gott och applåderar när kung Wilfred försöker lära prins Tristan att rida, slåss med svärd och uppträda som det anstår en prins. Det går så där... Hans syster prinsessan Violetta har däremot talang som riddare och när det är dags för tornerspel dyker Riddaren utan namn upp. Spännigen stiger, vem är riddaren?