17 jun 2017 14:20

17 jun 2017 14:20

10 konstnärer i konststafett

SKÖVDE

Tio konstnärer som är med i Skaraborgssalongen berättade om sig själva, sitt skapande och sin konst i en konststafett under lördagen.

Skaraborgssalongen 2017 pågår som bäst i konstmuseet i Skövde kulturhus.

– Man kan inte låta bli att bli så oerhört nyfiken. Vi har gått igenom 161 ansökningar och har 161 utställare i år också. Det går inte att låta bli att undra: Vilka är de? Hur arbetar de? Var finns de? Hur tänker de kring sin konst? säger Elina Holmgren, konstpedagog, programansvarig på konstmuseet och som varit med i juryarbetet.

Därför, berättar hon, bestämde de sig för att bjuda in några av de utställande konstnärerna och låta dem berätta om sig själva i ett kort och smidigt format. Alla blev erbjudna att söka enligt först till kvarn-principen. Under lördagen var det dags för en konststafett i biograf Odeon där de fick fem minuter var på sig. Tio konstnärer var med.

Först ut var Elisabet Larsson Malmström som bor i Mellby utanför Lidköping och som tror att landskapet kanske är orsaken till att hon målar. Hon har jobbat mycket med vägar och ett moln fick henne att börja med akvarell. Hon arbetar också mycket med vatten och kaos.

– Jag tillåter mig att befinna mig i en-vad-som-händer-situation, i vad färgen och vattnet gör, men jag styr det ganska hårt också.

Annette Magnusson från Ljungstorp visade bland annat vernissagekortet från sin första separatutställning med vävar under tidigt 70-tal i Göteborg.

– Den hette Vävda bilder från landet och blev en fullkomlig succé. Vävda bilder har varit min stora grej genom hela livet och det är tradition från mor och mormor. Den har gått vidare till vår dotter Lotta som finns med här på salongen.

De andra medverkande konstnärerna var Eva-Lill Nilsson, Anette Sjölander, Göran Magnusson, Yvonne Nimar, Ulla Axén, Sigrid Wallskog, Lut Nordén och Lisa Klingberg.

Skaraborgssalongen 2017 pågår som bäst i konstmuseet i Skövde kulturhus.

– Man kan inte låta bli att bli så oerhört nyfiken. Vi har gått igenom 161 ansökningar och har 161 utställare i år också. Det går inte att låta bli att undra: Vilka är de? Hur arbetar de? Var finns de? Hur tänker de kring sin konst? säger Elina Holmgren, konstpedagog, programansvarig på konstmuseet och som varit med i juryarbetet.

Därför, berättar hon, bestämde de sig för att bjuda in några av de utställande konstnärerna och låta dem berätta om sig själva i ett kort och smidigt format. Alla blev erbjudna att söka enligt först till kvarn-principen. Under lördagen var det dags för en konststafett i biograf Odeon där de fick fem minuter var på sig. Tio konstnärer var med.

Först ut var Elisabet Larsson Malmström som bor i Mellby utanför Lidköping och som tror att landskapet kanske är orsaken till att hon målar. Hon har jobbat mycket med vägar och ett moln fick henne att börja med akvarell. Hon arbetar också mycket med vatten och kaos.

– Jag tillåter mig att befinna mig i en-vad-som-händer-situation, i vad färgen och vattnet gör, men jag styr det ganska hårt också.

Annette Magnusson från Ljungstorp visade bland annat vernissagekortet från sin första separatutställning med vävar under tidigt 70-tal i Göteborg.

– Den hette Vävda bilder från landet och blev en fullkomlig succé. Vävda bilder har varit min stora grej genom hela livet och det är tradition från mor och mormor. Den har gått vidare till vår dotter Lotta som finns med här på salongen.

De andra medverkande konstnärerna var Eva-Lill Nilsson, Anette Sjölander, Göran Magnusson, Yvonne Nimar, Ulla Axén, Sigrid Wallskog, Lut Nordén och Lisa Klingberg.