19 jun 2017 10:43

19 jun 2017 10:43

Misshandlad fick hjärtstillestånd

SKÖVDE: Åtal

En 22-åring åtalas för en allvarlig misshandel – han tog stryptag på en annan man som drabbades av hjärtstillestånd. Åklagaren säger i åtalet att gärningen var livsfarlig.

Det var i februari utanför restaurang Plateux på S:ta Helenagatan som en 22-årig man misshandlade en annan man, en gärning som åklagaren rubricerat som grov misshandel i det åtal som nu väckts vid Skaraborgs tingsrätt.

22-åringen ska ha tryckt upp offret mot en grind, kopplat ett strypgrepp på honom och därefter dragit ner honom på marken. 22-åringen ska ha haft kvar strypgreppet även i det läget.

Han ska också ha tilldelat offret att slag i ansiktet. När han nu åtalas är det som misstänkt för grov misshandel. Gärningen har varit livsfarlig säger åklagaren i åtalet. Offret fick både andnings- och hjärtstillestånd av misshandeln. Ett rättsmedicinsk yttrande som visar att misshandeln var livsfarlig finns med i åklagarens bevisning.

22-åringen har i polisförhör förnekat brott.

Det var i februari utanför restaurang Plateux på S:ta Helenagatan som en 22-årig man misshandlade en annan man, en gärning som åklagaren rubricerat som grov misshandel i det åtal som nu väckts vid Skaraborgs tingsrätt.

22-åringen ska ha tryckt upp offret mot en grind, kopplat ett strypgrepp på honom och därefter dragit ner honom på marken. 22-åringen ska ha haft kvar strypgreppet även i det läget.

Han ska också ha tilldelat offret att slag i ansiktet. När han nu åtalas är det som misstänkt för grov misshandel. Gärningen har varit livsfarlig säger åklagaren i åtalet. Offret fick både andnings- och hjärtstillestånd av misshandeln. Ett rättsmedicinsk yttrande som visar att misshandeln var livsfarlig finns med i åklagarens bevisning.

22-åringen har i polisförhör förnekat brott.