14 jul 2017 21:12

14 jul 2017 21:32

Man åtalas för brott mot unga flickor

SKARABORG

En 23-årig man åtalas som misstänkt för brott mot tre unga flickor.

Brotten har skett på en mindre ort i östra Skaraborg under 2016 och 2017. Vid ett tillfälle ska han sexuellt ha ofredat en tolvårig flicka genom att beröra henne med sina händer och trycka sitt underliv mot henne.

Han ska även ha sökt upp en elvaårig flicka och vid fem tillfällen bett henne följa med hem till honom vilket åklagaren rubricerar som ofredande.

Den tredje åtalspunkten rubriceras som olaga frihetsberövande och gäller en händelse i april i år. Mannen ska då ha lockat med sig en nioårig flicka hem till sin lägenhet genom att uppge att han kände flickans pappa och att hennes vänner väntade i lägenheten.

Under några minuter ska ha hindrat flickan från att lämna lägenheten genom att förmå henne att lägga sig på en säng och sedan lägga sig på henne.

Mannen har suttit häktad under delar av utredningstiden, men häktningsbeslutet hävdes i juni.

Brotten har skett på en mindre ort i östra Skaraborg under 2016 och 2017. Vid ett tillfälle ska han sexuellt ha ofredat en tolvårig flicka genom att beröra henne med sina händer och trycka sitt underliv mot henne.

Han ska även ha sökt upp en elvaårig flicka och vid fem tillfällen bett henne följa med hem till honom vilket åklagaren rubricerar som ofredande.

Den tredje åtalspunkten rubriceras som olaga frihetsberövande och gäller en händelse i april i år. Mannen ska då ha lockat med sig en nioårig flicka hem till sin lägenhet genom att uppge att han kände flickans pappa och att hennes vänner väntade i lägenheten.

Under några minuter ska ha hindrat flickan från att lämna lägenheten genom att förmå henne att lägga sig på en säng och sedan lägga sig på henne.

Mannen har suttit häktad under delar av utredningstiden, men häktningsbeslutet hävdes i juni.