Fokus på musik och konst

SKARABORG: Vallby Sörgården hade öppet under helgen

På Vallby Sörgården i Tidan hade man sommaröppet för besökare under helgen. De kunde ta del av både musik och lekar men också av en konstutställning i en av ladorna.

Med målet att sprida glädje och bevara det gamla bjöd Vallby Sörgården in till Sommarlovskul på söndagen för att ge barn en chans till att sjunga, dansa och leka under lovet.

En regning dag

När regnet gjorde sig påmint på eftermiddagen var det dock få gäster som hittade ut till ladan där musikerna Ingela Mikanovic, Marcus Mikanovic och Lena Lundin satt och spelade. Men glädjen och musiken var ändå på plats och låtar som ”Moster Ingeborg” framfördes till tonerna från dragspel, gitarr och fiol.

– Vi var här också på midsommar, då var det lyckat. Det är roligt och viktigt att sprida musik, säger Ingela Mikanovic som sjöng och spelade dragspel.

Måla utomhus

Några andra som hade det skoj under helgen var Kulturarbetarcentrum som gästade Vallby Sörgården för att måla tavlor.

– Vi var här även ifjol vilket var en kul grej så det blev att vi åkte hit även i år, sade Ulf Nilsson, ordförande i Kulturarbetarcentrum som var med och visade upp tavlorna under söndagen.

Själva målandet som ägde rum på lördagen lockade åtta stycken medlemmar i föreningen och på söndagen hängde man upp de färdiga verken i en av ladorna på gården.

– De som målade fick välja motiv själva. Vissa satte sig framför huset och vissa valde att titta på en blomma, berättade Ulf Nilsson.

  • Joacim F Kaiberger

16 jul 2017 22:31

16 jul 2017 22:31