07 aug 2017 14:34

07 aug 2017 14:37

"Hoppade inte frivilligt från balkongen"

SKÖVDE: Två kvar i häkte misstänkta för mordförsök

Mannen har diffusa minnen av fallet men hävdar att han inte hoppade frivilligt. Nu riktar polisen in sig på två möjliga gärningsmän, den tredje har släppts och misstankarna avskrivits.

Den 25 juli föll en man i 40-årsåldern från en balkong på fjärde våningen i Bussatorpet i Skultorp. Han överlevde mirakulöst fallet på cirka tio meter. Några dagar senare häktades tre män, 22, 28 och 39 år gamla, misstänkta för mordförsök. Vittnesuppgifter gjorde gällande att de befann sig i bostaden när han föll. Den fjärde person som var misstänkt för delaktighet är inte längre aktuell i utredningen.

Det fanns också uppgifter om att personer lämnade lägenheten i en hast efter fallet. Senare har det visat sig att ett vittne kan ha misstagit sig gällande 39-åringen.

– Han har själv hävdat att han inte var där utan på annan plats vid händelsen. Först gick inte detta att styrka, men nu är misstankarna mot honom avskrivna och han har försatts på fri fot, säger Skövdepolisen Niklas Lindström.

Nu återstår två misstänkta gärningsmän.

– Utredningen pågår och vi får se om vi kan styrka vem som har gjort vad, när det gäller dem har misstankarna inte minskat. Brottsoffrets minnesbilder av händelsen är diffusa men han uppger att han inte frivilligt har hoppat.

Mannen är bekant med de två häktade männen.

– Tidigare har de nog till och med varit vänner. Jag vill dock inte alls gå in på vad vi ser för möjligt motiv till gärningen.

40-åringen föll från samma balkong i februari men Lindström har tidigare sagt att det inte finns något som länkar ihop händelserna. Han gör ingen annan bedömning idag.

– Han hävdade att han gick i sömmen när han föll i vintras, det finns inget som talar för att det inte stämmer.

Den 25 juli föll en man i 40-årsåldern från en balkong på fjärde våningen i Bussatorpet i Skultorp. Han överlevde mirakulöst fallet på cirka tio meter. Några dagar senare häktades tre män, 22, 28 och 39 år gamla, misstänkta för mordförsök. Vittnesuppgifter gjorde gällande att de befann sig i bostaden när han föll. Den fjärde person som var misstänkt för delaktighet är inte längre aktuell i utredningen.

Det fanns också uppgifter om att personer lämnade lägenheten i en hast efter fallet. Senare har det visat sig att ett vittne kan ha misstagit sig gällande 39-åringen.

– Han har själv hävdat att han inte var där utan på annan plats vid händelsen. Först gick inte detta att styrka, men nu är misstankarna mot honom avskrivna och han har försatts på fri fot, säger Skövdepolisen Niklas Lindström.

Nu återstår två misstänkta gärningsmän.

– Utredningen pågår och vi får se om vi kan styrka vem som har gjort vad, när det gäller dem har misstankarna inte minskat. Brottsoffrets minnesbilder av händelsen är diffusa men han uppger att han inte frivilligt har hoppat.

Mannen är bekant med de två häktade männen.

– Tidigare har de nog till och med varit vänner. Jag vill dock inte alls gå in på vad vi ser för möjligt motiv till gärningen.

40-åringen föll från samma balkong i februari men Lindström har tidigare sagt att det inte finns något som länkar ihop händelserna. Han gör ingen annan bedömning idag.

– Han hävdade att han gick i sömmen när han föll i vintras, det finns inget som talar för att det inte stämmer.