Trio visar keramik, silver och textil

SKÖVDE: Ny utställning i Slöjdens hus

Keramik, silver och textil bjuds det på i utställningen Sensommarljus i Slöjdens hus i Skövde. Tre personer ställer ut och det är vernissage på lördag.

Anna Jarefjäll, Marika Beutler och Reidun Karlsson är tre av sex som driver Hantverkarna kring kanalen i Hajstorp. Nu ställer de ut tillsammans i Slöjdens hus. Marika Beutler, Kinnekulle, visar keramik, mestadels skulptur – som hon vill förmedla känslor med – och en del bruksgods. Temat är ofta trädgård, djur och natur.

– Utställningen heter Sensommarljus och vi har jobbat med mättade färger, lite glitter i form av silver och mässing.

Anna Jarefjäll, Mariestad, är guldsmed. Hon jobbar mest med silver, men också mässing och koppar.

– Det kändes som det var passande i det här temat, silver är en ganska kall färg, koppar och mässing tillför lite värme. Jag är gotlänning, har plockat en del fossiler på stränderna där och använder dem i mina smycken också.

Reidun Karlsson, Töreboda, visar textil. Hon väver främst trasmattor.

– Det är spännande att se vad man kan göra med tyger. Det är inga nya utan allt är återanvänt. Jag färgar om jag behöver det. Nu till det här har jag mest tänkt på färgerna i Marikas skålar och utgått från dem.

Utställningen invigs i samband med att Skaraborgs hemslöjdsförening firar Hemslöjdens dag den 12 augusti och visas till den 2 september. Under lördagen är det även loppis.

11 aug 2017 06:00

11 aug 2017 06:00