Härligt bad på berget

SKÖVDE: Uppfräschat Billingebad lockar besökare

Billingebadet har fått en ansiktslyftning inför badsäsongen, och besökarna har strömmat till när solen tittat fram. Nära 1 000 besökare räknades in under en fin dag i juli.

Sandra Magnusson är mammaledig med sonen Colin Callervik, och de passade på att besöka utebadet på Billingen under fredagen.

– Det är bara andra gången vi är här i år. Vädret har satt stopp, det har ju inte varit så badvänligt precis. Men när det är fint väder är det härligt här uppe, säger Sandra. Hela badet känns fräschare nu och det är bra med konstgräset runt barnpoolen. Men det är synd att den lilla lekplatsen är borttagen, den var trevlig, säger hon.

Inför årets badsäsong har kommunen fixat till anläggningen. Gångplattor har rättats till, grönytorna har setts över, nya mattor och delar med konstgräs har anlagts. När badet slår igen portarna för säsongen, efter vecka 35, så kommer andra reparationsarbeten att ta vid. Då kommer turen till omklädningsrum, duschar med mera.

– Vi ska även försöka att återskapa den fina utsikten från badet, berättar Lars Eriksson, avdelningschef på teknisk service i Skövde kommun. Förr fanns det en gräsyta nedanför badet och den ska vi göra i ordning, och så ska en del träd ner så man ser utsikten över Skövde.

Den delvis kalla och blåsiga sommaren har säkert gjort att många avstått från att bada. Men på Billingebadet har flera motionssimmare dykt upp.

– De flesta motionssimmare kommer på morgonen när vi öppnar, och de kommer mer regelbundet hit, säger Alma Bratic, som jobbar i entrén till badet.

12 aug 2017 06:00

14 aug 2017 08:31