21 aug 2017 09:34

21 aug 2017 13:23

Spred falska uppgifter om Skövdeföretag

SKÖVDE: Grönsakshuset överväger polisanmälan

En odlare har på sociala medier anklagat Grönsakshuset i Skövde för att sälja importerade blåbär som svenska.
– Det är en mycket allvarlig anklagelse som kan skada hela vår verksamhet. Vi överväger att polisanmäla odlaren, säger Rikard Hallberg, Grönsakshuset.

Sent i fredags kväll upptäckte Grönsakshuset i Skövde att någon spred falska uppgifter om företaget.

”Grundlösa uppgifter”

– En odlare uppmanade sina följare på sociala medier att dela ett inlägg med vår logga och en av våra annonser. Han uppmanade dem dessutom att samla in blåbär som säljs i vår butik för att det skulle tas prover på dem, för att visa att de är utländska, säger Rikard Hallberg, produkt- och utvecklingsansvarig på Grönsakshuset.

– Det handlar om helt grundlösa uppgifter – vi skulle aldrig varken vilja eller kunna sälja utländska blåbär som svenska. det finns inte i vår värld att göra på det sättet. Vi är ett seriöst företag och både livsmedelsverket och jordbruksverket genomför kontinuerliga kontroller av våra varor.

Skälet till angreppet, misstänker Hallberg, är att man säljer svenska blåbär billigt i sin butik i Skövde.

– Vi kan köpa in stora mängder och ibland vill vi göra något extra för våra kunder och sälja billigt. Det är ungefär som när stora livsmedelsbutiker säljer färskpotatis för tio öre kilot, det är en form av marknadsföring, och att göra något extra för kunderna.

Kan polisanmäla

Nu har odlaren hört av sig till Grönsakshuset och bett om ursäkt. Han ska bland annat ha sagt att inlägget inte var riktat mot Grönsakshuset.

– Men det låter väldigt märkligt, det var ju vår företagslogga och vår annons. Tyvärr räcker det inte med en ursäkt, skadan är ju redan skedd – inlägget fick ju snabbt stor spridning – och vi överväger nu att göra en polisanmälan – så allvarligt ser vi på de här anklagelserna, det är en form av förtal.

Hallberg menar att de felaktiga uppgifterna allvarligt kan skada Grönsakshuset, i dag en av Sveriges ledande frukt- och grönsaksgrossister.

– Det kan skada vårt varumärke, vår verksamhet, vårt förtroende inom branschen.

Sent i fredags kväll upptäckte Grönsakshuset i Skövde att någon spred falska uppgifter om företaget.

”Grundlösa uppgifter”

– En odlare uppmanade sina följare på sociala medier att dela ett inlägg med vår logga och en av våra annonser. Han uppmanade dem dessutom att samla in blåbär som säljs i vår butik för att det skulle tas prover på dem, för att visa att de är utländska, säger Rikard Hallberg, produkt- och utvecklingsansvarig på Grönsakshuset.

– Det handlar om helt grundlösa uppgifter – vi skulle aldrig varken vilja eller kunna sälja utländska blåbär som svenska. det finns inte i vår värld att göra på det sättet. Vi är ett seriöst företag och både livsmedelsverket och jordbruksverket genomför kontinuerliga kontroller av våra varor.

Skälet till angreppet, misstänker Hallberg, är att man säljer svenska blåbär billigt i sin butik i Skövde.

– Vi kan köpa in stora mängder och ibland vill vi göra något extra för våra kunder och sälja billigt. Det är ungefär som när stora livsmedelsbutiker säljer färskpotatis för tio öre kilot, det är en form av marknadsföring, och att göra något extra för kunderna.

Kan polisanmäla

Nu har odlaren hört av sig till Grönsakshuset och bett om ursäkt. Han ska bland annat ha sagt att inlägget inte var riktat mot Grönsakshuset.

– Men det låter väldigt märkligt, det var ju vår företagslogga och vår annons. Tyvärr räcker det inte med en ursäkt, skadan är ju redan skedd – inlägget fick ju snabbt stor spridning – och vi överväger nu att göra en polisanmälan – så allvarligt ser vi på de här anklagelserna, det är en form av förtal.

Hallberg menar att de felaktiga uppgifterna allvarligt kan skada Grönsakshuset, i dag en av Sveriges ledande frukt- och grönsaksgrossister.

– Det kan skada vårt varumärke, vår verksamhet, vårt förtroende inom branschen.