04 sep 2017 12:48

06 sep 2017 07:36

Väg 26 vid Borgunda avstängd efter trafikolycka

SKÖVDE: Tankbil välte - läcker diesel

(UPPDATERAD) En tankbil välte på väg 26 på måndagen och vägen stängdes av. Efter saneringsarbete och bärgning öppnade vägen på onsdagsmorgonen. Det skriver Trafikverket på sin hemsida.

Singelolyckan inträffade strax före klockan 12,00 på måndagen. Av okänd anledning välte en tankbil med släp och ligger nu tvärs över väg 26, strax efter Borgundarondellen. Tankbilen färdades i riktning mot Skövde när olyckan inträffade. Vägen mellan Borgunda och Åsebacken är avstängd och trafiken leds om enligt skyltar på platsen. Man beräknar att vägen ska öppnas under tisdagen.

Enligt uppgift ska cirka 2 000 liter diesel ha läckt ut på platsen. Räddningstjänsten har lagt upp skyddsvallar i diket för att stoppa dieseln på området. Under saneringen ska tankbilen och släpet först tömmas på sitt innehåll. Först därefter kan själv bärgningsarbetet starta.

Singelolyckan inträffade strax före klockan 12,00 på måndagen. Av okänd anledning välte en tankbil med släp och ligger nu tvärs över väg 26, strax efter Borgundarondellen. Tankbilen färdades i riktning mot Skövde när olyckan inträffade. Vägen mellan Borgunda och Åsebacken är avstängd och trafiken leds om enligt skyltar på platsen. Man beräknar att vägen ska öppnas under tisdagen.

Enligt uppgift ska cirka 2 000 liter diesel ha läckt ut på platsen. Räddningstjänsten har lagt upp skyddsvallar i diket för att stoppa dieseln på området. Under saneringen ska tankbilen och släpet först tömmas på sitt innehåll. Först därefter kan själv bärgningsarbetet starta.