Seniormässa lockade många besökare

SKÖVDE: Föreläsningar, modevisning och underhållning

Med målet att värna om Skövde kommuns äldre målgrupper anordnades Seniormässan 2017 i Arena Skövde. Besökare kunde bland annat ta del av föreläsningar, musikunderhållning och modevisning.

Arena Skövdes entré fylldes snabbt när Seniormässan 2017 drog i gång på tisdagsförmiddagen.

Årets mässa besöktes av över 600 personer och anordnas av Skövde kommun tillsammans med Kommunala pensionärsrådet (KPR).

Viktig målgrupp

Sarah Fagerström som är folkhälsostrateg i Skövde kommun har ansvarat för planering samt samordning för årets mässa.

– Det är en jätteviktig målgrupp och den växer. Vi vill värna om målgruppen och det har varit ett väldigt uppskattat inslag tidigare år så vi ville anordna mässan även i år.

Mässan öppnades med ett välkomsttal av kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M) på tisdagsförmiddagen innan mässan drog i gång på allvar med bland annat modevisning med kläder för seniorer.

– Det var roligt att vara med. Man blir uppiggad, konstaterade Birgit Johannesson som var modell.

Besökarna kunde också gå runt bland de cirka 40 utställarna som var placerade i Arena Skövdes entré för att få information om olika föreningar och organisationer.

Räddningstjänsten Östra Skaraborg var på plats för att informera äldre om att ha ett brandsäkert hem och visade bland annat hur man kan kontrollera att brandlarmet fungerar med hjälp av ett skohorn i stället för att stå på en stol.

– Brandskydd är viktigt för alla. I dag har vi möjlighet att besvara just seniorernas frågor och hjälpa dem specifikt, förklarade brandmannen Robin Söderling.

Föreläsning och musik

Andra utställare var bland annat PRO Skövde, Finska pensionsföreningen Vipinä och Tanaad hemtjänst (TKMT).

En av besökarna på mässan var Laila Peterson som var nyfiken på det mesta.

– Jag är intresserad av hembygdsföreningar och sådant. Sedan tycker jag det är trevligt med alla talare här och att det är modevisning.

Under dagen anordnades föreläsningar och bland annat talade professorn Yngve Gustafsson vid Umeå Universitet om åldrande. Pianisten David Carbe bjöd också på musikunderhållning.

  • Joacim F Kaiberger

05 sep 2017 16:08

05 sep 2017 16:58