13 sep 2017 11:13

13 sep 2017 11:13

Inget åtal efter dödsolycka

SKÖVDE

Dödsolyckan på väg 26 i oktober förra året får inget rättsligt efterspel.

Den nedlagda förundersökningen överklagades av anhöriga till den omkomne mannen i olyckan där en traktor påkördes bakifrån av en lastbil.

Nu har överåklagaren i Malmö prövat ärendet och beslutet att inte väcka åtal mot lastbilsföraren står fast, skriver Skövde Nyheter.

Olyckan utreddes av trafikpolisen i Vänersborg och det har inte gått att fastställa att olyckan orsakades av oaktsamhet från lastbilsförarens sida. Föraren har i förhör nekat till brott och har uppgett att han inte såg traktorn förrän det var för sent.

Under utredningen har det också förekommit motstridiga vittnesuppgifter om traktorns släp hade fungerade belysning eller inte. Den tekniska undersökningen kunde inte fastslå om belysningens funktion vid olyckstillfället.

Den nedlagda förundersökningen överklagades av anhöriga till den omkomne mannen i olyckan där en traktor påkördes bakifrån av en lastbil.

Nu har överåklagaren i Malmö prövat ärendet och beslutet att inte väcka åtal mot lastbilsföraren står fast, skriver Skövde Nyheter.

Olyckan utreddes av trafikpolisen i Vänersborg och det har inte gått att fastställa att olyckan orsakades av oaktsamhet från lastbilsförarens sida. Föraren har i förhör nekat till brott och har uppgett att han inte såg traktorn förrän det var för sent.

Under utredningen har det också förekommit motstridiga vittnesuppgifter om traktorns släp hade fungerade belysning eller inte. Den tekniska undersökningen kunde inte fastslå om belysningens funktion vid olyckstillfället.