Träffades för att planera luciatåget

SKÖVDE: Flera olika körer samarbetar med Rädda Barnen

Det är många månader kvar till Lucia men mycket ska förberedas. På onsdagen träffades körledare och arrangörer av årets lucia.
– Vi ska jobba hårt under hösten för att planera det här noggrant, säger körledaren Karin Engvall.

Mycket ska ordnas innan luciatåget vandrar in i S:t Helena kyrka i december. På onsdagen träffades flera körledare och arrangörer från Rädda barnen för att påbörja planeringen av årets lucia.

Något som är nytt med årets förberedelser är att man har valt att gå ifrån det tidigare upplägget med att ha en omröstning och kröning av lucia till att i stället ha två stora konserter i S:t Helena kyrka som anordnads av flera ungdomskörer tillsammans med Rädda barnen. Samtidigt är musikeleverna på Västerhöjd med för första gången i luciatåget.

– Eleverna har varit väldigt positiva när vi har pratat med dem, säger Inger Olsson Moberg som tillsammans med Karin Engvall är körledare för eleverna på Västerhöjd.

Första träffen i juni

Under mötet som anordnades i S:t Helena kyrka diskuterade man det praktiska kring hur konserterna ska genomföras.

– Vi ska hålla styr på cirka 130 barn och ungdomar så vi ska jobba hårt under hösten för att planera det här noggrant. I dag har vi diskuterat hur vi ska placera ungdomarna och sedan handlar det om att bestämma repertoar och när vi ska öva under hösten, säger Karin Engvall.

Men onsdagens möte är inte det första inför julen menar Kristina Stridsborg, körledare för Cantica och Elinkören.

– Vi träffades första gången i juni med musikgruppen. Det tar lång tid att genomföra ett sådant här stort projekt.

Övriga körledare som närvarade på onsdagen var Solveig Vidarsdotter från ConAmore, Elisabeth Backhaus från Young voices och Brita Söderberg från S:t Helenas ungdomskör. Från Rädda Barnen var Ann-Louise Pettersson, Ulla Frisk och Margareta Nilsson närvarande.

  • Joacim F Kaiberger

13 sep 2017 15:38

13 sep 2017 15:39