Träffas för att jämföra formen

HÄLSA: Så klarade deltagarna i Nyårslöftet sommaren

I slutet av april avslutades projektet Nyårslöftet där fyra deltagare fått lära sig att träna och äta rätt. Efter en sommar med många frestelser träffades gänget under onsdagskvällen igen för att se om formen håller i sig.

I ett samarbete mellan SLA och STC fick fyra deltagare under tolv veckor möjlighet att ingå i projektet Nyårslöftet som leddes av Beda Johansson och Pernilla Stoor. Syftet var att ge dem hjälp och stöttning i sin träning och kosthållning, allt detta för att kunna skapa nya vanor på vägen mot en hälsosammare livsstil. Deltagarna Annika Holmqvist, Malin Andersson, Mikael Hagström och Mattias Eriksson fick under tiden blogga om sina upplevelser via sla.se

Många frestelser

När projektet avslutades den 26 april så lämnades deltagarna ensamma med sina nyvunna kunskaper och skulle själva klara av att upprätthålla sina nya vanor, något som de gick bra för de flesta. Men när sommaren och semestern kom med många frestelser så var det många nya vanor som sattes på prov och gamla som upprepade sig.

– För mig var det inga problem fram till semester, men då åkte vi iväg på en utlandsresa och bodde på all inclusive-hotell med stora buffébord och liknande. Då var det svårt att hålla sig, säger Annika Holmqvist och får medhåll från de andra.

– Vi flyttade under majmånad och då blev det mycket mackor, frukt och fika när folk ville komma och titta på huset, säger Malin Andersson.

Men trots bakslag har allihop lyckats hitta tillbaka till sina nya och mer hälsosamma vanor.

– För mig handlade om att hålla mig till rätt mat, både för att må bra och hålla vikten. Dessutom dricker jag mindre alkohol nu, säger Mikael Hagström.

Mattias Eriksson valde att engagera hela sin familj i projektet.

– Hela familjen hade det väldigt rörigt i maj med olika aktiviteter och då sprack det, men nu efter sommaren har vi hittat tillbaka, bland annat genom att köpa färdiga matkassar som tonåringarna kan laga rätter ur själva.

  • Anna Leijon

13 sep 2017 21:50

13 sep 2017 21:50