15 sep 2017 21:12

15 sep 2017 22:30

Gemenskap när rydsborna samlades

SÖDRA RYD: Ett samlat grepp till sammanhållning i stadsdelen

Bryr dig om Södra Ryd! Det budskapet förmedlades när Skövde kommun och föreningslivet samlade Södra Ryd-borna i Ryds centrum i går kväll.
– Vi måste hjälpas åt för ett bättre Ryd, sade Karin Holm, områdesutvecklare vid Skövde kommun.

Hundratals människor intog Södra Ryds centrum i går kväll när Skövde kommuns bry-dig kväll anordnades. På torget fanns ett 20-tal föreningar från Skövde samlade, som tillsammans skapade gemenskap genom aktiviteter. Exempelvis samsades Skövde HF, IFK Skövde HK, Skövde skateförening och Västra Götalands idrottsförbund om rinken vid torget. Där barnen fick testa föreningarnas sporter.

En polispiké, en ambulans och två brandbilar med tillhörande blåljuspersonal fanns på plats för att informera om sin verksamhet och prata med ungdomar. Vilket också drog barnens uppmärksamhet.

Enligt områdesutvecklaren Karin Holm vid Skövde kommun var arrangemangets syfte att skapa gemenskap och en satsning för att visa vad Skövde kommun gör.

– Vi satsar på Södra Ryd nu, vi vill visa att vi och övriga samhället bryr oss. Vi måste hjälpas åt för att Ryd ska bli en bättre plats att leva på, sade Karin Holm, när tidningen besökte i folkvimlet.

Varför har ni inte satsat tidigare?

– Vi har genomfört trygghetsvandringar tidigare, det här är ett försök för att få bättre sammanhållning i centrum. Vi har lovat Rydsborna aktiviteter genom årets medborgarlöfte, som bestämdes i samarbete mellan polisen och Skövde kommun,. Och snart ska torget byggas om, fortsatte Karin.

Karin Holm vill inte kalla Södra Ryd för en otrygg plats, enligt henne sker det inte mer brott i den stadsdelen än i övriga kommunen.

– Det är en liten klick av personer som inte sköter sig här, det sker inte fler brott här än någon annanstans. Många beskriver Ryd som ett paradis.

Hundratals människor intog Södra Ryds centrum i går kväll när Skövde kommuns bry-dig kväll anordnades. På torget fanns ett 20-tal föreningar från Skövde samlade, som tillsammans skapade gemenskap genom aktiviteter. Exempelvis samsades Skövde HF, IFK Skövde HK, Skövde skateförening och Västra Götalands idrottsförbund om rinken vid torget. Där barnen fick testa föreningarnas sporter.

En polispiké, en ambulans och två brandbilar med tillhörande blåljuspersonal fanns på plats för att informera om sin verksamhet och prata med ungdomar. Vilket också drog barnens uppmärksamhet.

Enligt områdesutvecklaren Karin Holm vid Skövde kommun var arrangemangets syfte att skapa gemenskap och en satsning för att visa vad Skövde kommun gör.

– Vi satsar på Södra Ryd nu, vi vill visa att vi och övriga samhället bryr oss. Vi måste hjälpas åt för att Ryd ska bli en bättre plats att leva på, sade Karin Holm, när tidningen besökte i folkvimlet.

Varför har ni inte satsat tidigare?

– Vi har genomfört trygghetsvandringar tidigare, det här är ett försök för att få bättre sammanhållning i centrum. Vi har lovat Rydsborna aktiviteter genom årets medborgarlöfte, som bestämdes i samarbete mellan polisen och Skövde kommun,. Och snart ska torget byggas om, fortsatte Karin.

Karin Holm vill inte kalla Södra Ryd för en otrygg plats, enligt henne sker det inte mer brott i den stadsdelen än i övriga kommunen.

– Det är en liten klick av personer som inte sköter sig här, det sker inte fler brott här än någon annanstans. Många beskriver Ryd som ett paradis.