11 okt 2017 14:02

11 okt 2017 14:02

Vann uppsatstävling för studenter

UPPSALA: Mångfald i näringslivet

När uppsatstävlingen Mångfald i näringslivet avgjordes förra veckan var det den före detta Skövdebon Victoria Renström som var en av vinnarna.

Chefsrekryteringsföretaget Headlight Internationals utlyser varje år en uppsatstävling för studenter vid Uppsala universitet, Handelshögskolan i Stockholm, Stockholms universitet och Linköpings universitet.

Tävlingen har fått namnet Mångfald i näringslivet och syftet är att belysa hur det går att arbeta med mångfaldsarbete och vilken betydelse det kan ha för utvecklingen.

Mångfaldsstyrning

Det är tredje gången som tävlingen hålls och årets vinnare heter Helena Kindblom från Östersund och Victoria Renström från Skövde. Uppsatsen, som har namnet Mångfaldsekvationen: En fallstudie om ett multinationellt företags mångfaldsarbete, har de skrivit då de har studerat på Uppsala universitet. Där beskriver de hur musiktjänstföretaget Spotify arbetar med mångfaldsstyrning. ”Det multinationella företaget Spotify utför omfattande mångfaldsstyrning och med utgångspunkt i aspekterna motiv, perspektiv och strategier kartläggs företagets arbetssätt gällande mångfald”, skriver de i inledningen av sin uppsats. Prissumman består av 25 000 kronor.

Chefsrekryteringsföretaget Headlight Internationals utlyser varje år en uppsatstävling för studenter vid Uppsala universitet, Handelshögskolan i Stockholm, Stockholms universitet och Linköpings universitet.

Tävlingen har fått namnet Mångfald i näringslivet och syftet är att belysa hur det går att arbeta med mångfaldsarbete och vilken betydelse det kan ha för utvecklingen.

Mångfaldsstyrning

Det är tredje gången som tävlingen hålls och årets vinnare heter Helena Kindblom från Östersund och Victoria Renström från Skövde. Uppsatsen, som har namnet Mångfaldsekvationen: En fallstudie om ett multinationellt företags mångfaldsarbete, har de skrivit då de har studerat på Uppsala universitet. Där beskriver de hur musiktjänstföretaget Spotify arbetar med mångfaldsstyrning. ”Det multinationella företaget Spotify utför omfattande mångfaldsstyrning och med utgångspunkt i aspekterna motiv, perspektiv och strategier kartläggs företagets arbetssätt gällande mångfald”, skriver de i inledningen av sin uppsats. Prissumman består av 25 000 kronor.

  • Anna Leijon