12 okt 2017 13:46

12 okt 2017 13:46

Hartung blir ny kommunikationschef

SKÖVDE

Anna Hartung blir ny kommunikationschef i Skövde kommun.
– Jag ser mycket fram emot mitt uppdrag, säger hon.

Hartung har arbetat i Skövde kommun i två och ett halvt år, senast i en roll som kommunikationsstrateg. Dessförinnan har hon arbetat som kommunikatör i Region Halland och Hylte kommun.

Hon kommer att tillträda den 1 november och efterträder därmed tidigare kommunikationschefen Christina Herthnek som i mars lämnade kommunen för att bli kommunikationschef på Jordbruksverket. Under tiden som tjänsten varit vakant har Eva Nilsson varit tillförordnad chef för kommunikationsenheten.

– Jag ser att Anna är helt rätt person att ta vårt kommunikationsarbete till nästa steg. Jag är väldigt glad att hon tagit sig an detta uppdrag och ser fram emot att jobba tillsammans med henne. Dessutom känns det roligt när vi hittar personer med goda ledarförmågor i organisationen och kan lyfta dem, säger Ulf Karlsson, chef för sektor styrning och verksamhetsstöd, i ett pressmeddelande.

– Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag och att vara med och utveckla hur vi arbetar med kommunikation i Skövde kommun, säger Anna Hartung.

Hartung har arbetat i Skövde kommun i två och ett halvt år, senast i en roll som kommunikationsstrateg. Dessförinnan har hon arbetat som kommunikatör i Region Halland och Hylte kommun.

Hon kommer att tillträda den 1 november och efterträder därmed tidigare kommunikationschefen Christina Herthnek som i mars lämnade kommunen för att bli kommunikationschef på Jordbruksverket. Under tiden som tjänsten varit vakant har Eva Nilsson varit tillförordnad chef för kommunikationsenheten.

– Jag ser att Anna är helt rätt person att ta vårt kommunikationsarbete till nästa steg. Jag är väldigt glad att hon tagit sig an detta uppdrag och ser fram emot att jobba tillsammans med henne. Dessutom känns det roligt när vi hittar personer med goda ledarförmågor i organisationen och kan lyfta dem, säger Ulf Karlsson, chef för sektor styrning och verksamhetsstöd, i ett pressmeddelande.

– Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag och att vara med och utveckla hur vi arbetar med kommunikation i Skövde kommun, säger Anna Hartung.