"Oseriösa takläggare är i farten"

SKÖVDE: Polisen varnar villaägare i området

Polisen varnar för att oseriösa takläggare finns i området. ”De är offensiva och agerar väldigt fult” säger polisen Thomas Pettersson. En villaägare fick besök av en man som ville byta det ”dåliga” taket – men han skulle ha 140 000 kronor i förskott.

Det var tidigare i veckan som en man kom gående till en villaägare på Östermalm i Skövde.

– Många av grannarna har bytt tak, men inte just den här villaägaren, säger Thomas Petterson vid polisens underrättelsegrupp Skaraborg.

Krossade pannor

För att verkligen visa att det var dags att byta taket gick mannen, som pratade svenska med brytning, upp på en stege och kände på tegelpannorna.

– Han slängde ner flera tegelpannor för att ytterligare markera att de var dåliga.

Det blev snart tal om kostnad och villaägaren fick ett erbjudande om takbyte för drygt 200 000 kronor.

– Men för att visa sin ”goda vilja” sade takläggaren att han kanske kunde pruta lite. För att komma i gång med arbetet behövde han dock 140 000 kronor i förskott.

Han hävdade också att han gjorde ett annat arbete i området, vilket villaägaren kunde konstatera var fel då han kört runt och tittat.

Ringde polisen

– Han frågade också sina grannar och fick veta att 200 000 för ett takbyte var dyrt, mer än de hade betalat.

Villaägaren tog kontakt med polisen – som inte kan göra mer än att varna.

– I detta fallet finns inget vi kan gå vidare med även om det för villaägaren slutade med att han fick köpa nya pannor i stället för dem som mannen slog sönder.

– Men däremot vill vi varna för att takläggare är i farten och att man ska vara uppmärksam, vi hade något liknande fall i somras också. Om någon kommer fram på det här sättet, kräv legitimation och hör sedan av er till polisen. Får vi in fler uppgifter kan det kanske leda till något.

Enligt Pettersson råder det ingen tvekan om att takläggaren var oseriös.

”Klart oseriös”

– I allra högsta grad oseriös, helt klart. Han kom utan firmabil, kan förklaras men att han inte ville komma i en bil så att folk kan kontrollera registreringsnumret. Han visade inget som förklarade vilket företag det handlade om. Han presenterade sig inte med namn och var väldigt offensiv. Riktiga företag åker inte runt på det här sättet.

12 okt 2017 15:14

12 okt 2017 15:14