13 okt 2017 11:00

13 okt 2017 11:00

Akuten missade handledsbrott

VÅRD

Skaraborgs sjukhus i Lidköping får kritik av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, för att akuten missade handfrakturer hos en patient.

Patienten blev omkullsprungen av en häst, sökte vård för smärtor i handleden och underarmen, men fick besked om att det inte var någon fraktur. Av sjukvårdsrådgivningen fick mannen rådet att ta smärtlindring. Två veckor senare kontaktades en privat aktör i Göteborg, där man efter röntgen upptäckte tre frakturer och en lös benbit i handleden.

Patienten blev omkullsprungen av en häst, sökte vård för smärtor i handleden och underarmen, men fick besked om att det inte var någon fraktur. Av sjukvårdsrådgivningen fick mannen rådet att ta smärtlindring. Två veckor senare kontaktades en privat aktör i Göteborg, där man efter röntgen upptäckte tre frakturer och en lös benbit i handleden.